Матчі - 27-10-2012, 08:10 - sasa 168

\”Сухий мир\” у Донецьку

\”Сухий мир\” у Донецьку

Закономірною нічиєю закінчився матч 13 туру між \”Металургом\” та \”Ворсклою\”. Обидві команди мали по кілька моментів забити гол, але не змогли реалізувати їх.

 

Металург Донецьк – Ворскла – 0:0

Протокол

 

Стартові хвилини матчу пройшли в рівній боротьбі. Приблизно рівним був навіть відсоток володіння м\’ячем. Суперники діяли на досить високих швидкостях. Не вистачало лише небезпечних моментів. Зважаючи на відсутність Морозюка на правому фланзі вся активність господарів була зосереджена на протилежній брівці. Казарян виконував значний обсяг роботи, але нічого путнього попереду йому створити не вдалося. Єдиний більш-менш гострий момент виник біля воріт Сергія Долганського після стандарту. Мораеш заробив штрафний, і Даніло пробив у ближній кут – кіпер Ворскли був на місці.
 
У порівнянні з металургами гості були більш пасивні. У гру Бандурі вступати доводилося лише після дальніх ударів. Так, Олександр виручив свою команду після потужно пострілу Безуса метрів з 25-ти. Мабуть, саме Роман був найактивнішим у складі Ворскли в першому таймі. Допомагав лідеру своєї команди і Кривошеєнко. Ця парочка доставила чимало неприємностей лівому захисника господарів Голайдо, але Денис, в принципі, справлявся зі своєю роботою.
 
Ближче до середини тайму гра повністю вирівнялася і, чесно кажучи, перетворилася на відверто нудне видовище. У діях гравців Металурга з\’явилося занадто багато браку. Повністю випадав Драман Траоре, який навіть зі своїми габаритами часто програвав силову боротьбу центрбекам Ворскли.
 
До кінця тайму суперники обмінялися двома гострими ударами. Спочатку Роман Безус після передачі Олега Краснопьорова з лінії штрафного пробив у руки Бандурі, на що Грегорі Нельсон відповів своїм пострілом метрів з 20-ти – Долганський без проблем заволодів м\’ячем.
 
У другому таймі гра дещо повеселішала. Тон відкритого та атакуючого футболу задали гості. Безус пострілив у воротарський кут, і Бандурі довелося демонструвати всю свою майстерність, щоб виручити команду. На цьому, щоправда, небезпека біля воріт господарів була вичерпана.
 
Господарі включили максимальні оберти, і полтавці були змушені зосередитися на обороні власних воріт. Домінування Металурга було тотальним. Залишалося підопічним Максимова налагодити гру в пас, і у Ворскли тут же стали з\’являтися діри в захисті, а разом з ними і маса небезпечних моментів біля воріт Долганського.
 
Один тільки Мораеш мав дві чудові можливості, щоб відкрити рахунок. Спочатку Жуніор, перебуваючи в самоті на лінії штрафного, після прострілу Нельсона примудрився пробити в руки кіперу. А потім бразилець не реалізував вихід сам на сам. Браво, Долганський! Сергій прочитав задумку нападника і, кинувшись Мораєшу в ноги, врятував свою команду.
 
Гол назрівав. Металургу лише потрібно було трохи натиснути. Але суто фізично донеччани не могли це зробити. Ближче до середини другого тайму фізичні сили господарів стали підходити до кінця, а освіжити гру Юрій Максимов банально не міг – нікого було випускати на поле. З футболістів, наближених до основи, на лавці знаходилися лише молоді Іванко та Монечелло. Зрозуміло, що ставку на них робити було б нерозумно. Зрештою, наставник донеччан зробив ставку на юного Трояновського, але і цей хід ніяких дивідендів Металургу не приніс.
 
Останні хвилини зустрічі залишилися за Ворсклою. Біло-зелені виглядали більше свіжіше. В результаті гості навіть могли вирвати перемогу. Безус небезпечно стріляв із меж штрафного, але Бандура вкотре виручив свою команду.
 
Матч планомірно йшов до свого завершення, коли Металург таки відправив м\’яч у ворота суперника. Траоре відгукнувся на навіс Голайдо і з близької відстані переграв Долганського. Але ось невдача – Драман забрався в офсайд. 0:0 – нічия, яка, напевно, не порадувала ні одну з команд.

Погода