Останні новини - 18-03-2013, 11:03 - sasa 151

Свистун наближається до \”рекордів\” Конькова, Баля, Мунтяна

Свистун наближається до \”рекордів\” Конькова, Баля, Мунтяна

А як все чудово починалося для Сергія Володимировича…

У першому ж матчі на тренерському містку Ворскли було обіграно столичне Динамо ― 1:0. Потім було супервезіння у матчі з Дніпром і фантастична нічия ― 2:2. А далі перемоги над запорізьким Металургом з розгромним рахунком 5:0, Іллічівцем та Арсеналом. Але все хороше, рано чи пізно закінчується. Ще в кінці минулого року Ворскла потрапила в безвиграшну серію, яка триває вже на весні 2013 року.

Наразі біло-зелені не можуть виграти 7 матчів поспіль ― шість із яких поспіль команда програла із загальним рахунком 2:9. Причому у п\’яти останніх поєдинках Ворскла взагалі не може забити. В останнє полтавці перемагали київський Арсенал 4 листопада 2012 року ― 1:0, а останні залікові бали отримували 9 листопада в Ужгороді коли зіграли 1:1 з Говерлою. Усі шість матчів другого кола Ворскла програла.

Отже, за кількістю невиграних матчів Свистун наближається до “рекорду” Анатолія Конькова, який в 2000 році 8 матчів поспіль програв і після чергової поразки у Львові від “Карпат” – 0:3 подав у відставку. Щоправда, цей “рекорд” був розбавлений двома перемогами в Кубку УЄФА над македонськими “Работнічками” – 2:0 вдома і в гостях.

Наступного 2001 року вже Андрій Баль повторив “досягнення” Конькова ― Ворскла на старті сезону 9 матчів поспіль не могла виграти, однак двічі в цей період команда змогла зіграти внічию.

Сім поспіль поразок із загальним рахунком 0:11 має в своєму пасиві і Володимир Мунтян. У сезоні 2004/2005 років після стартових двох перемог над Арсеналом ― 3:0 і Оболонню ― 1:0, наступні сім матчів Ворскла програла. І лише в 10 турі в Одесі біло-зелені змогли перервати свою безгольову серію, зігравши внічию в Одесі з Чорноморцем ― 1:1, але безвиграшна серія протяглася тоді до 10 матчів.

 

Вісім поразок поспиль було і в сезоні 2006/2007, тоді командою керував Віктор Носов. Цікаво, що на весні теж була серія із чотирьох поспіль поразок із мінімальним рахунком 0:1. Точнісінько як зараз. Все тоді закінчилося тим, що лише в останньому турі Ворскла перемігши Іллічівець – 3:0, змогла забронювати місце у вищій лізі. Схоже, що історія знову може повторитися…

 

Однак найдовша безвиграшна серія у полтавців була 1982 року. Тоді ще Колос на старті сезону під керівництвом Володимира Аксьонова не міг виграти у 13 поєдинках поспіль. Все тоді закінчилося досить печально для Колоса. Команда за підсумками сезону вилетіла в аматорську лігу. Згодом Колос припинив своє існування і лише через рік команда знову відродилася вже під назвою Ворскла.

Олександр СТАДНИЧЕНКО

Погода