- 10-09-2012, 08:09 - sasa 164

Світове срібло Аліни Харченко

Світове срібло Аліни Харченко

Нещодавно у столиці Азербайджану Баку відбувся чемпіонат Світу з вільної боротьби серед кадетів. У престижних змаганнях боротьбу за нагороди вели спортсмени з усіх куточків планети, серед яких 20 юнаків і дівчат з України (двоє – з Полтавщини).


\"АлінаЗа підсумками світового борцівського форуму українські борці вибороли шість медалей різного ґатунку. Серед них і 17-річна лубенка, майсте спорту України Аліна Харченко, що стала другою у вазі до 65 кілограмів. Ось що зазначила неодноразова чемпіонка України і Полтавської області, володарка срібної медалі чемпіонату Світу-2012 в Баку після прибуття зі змагань в рідні Лубни:

 

– Вільною боротьбою я займаюся з 11 років, а першим моїм наставником є і до цього часу Володимир Слинько, відомий на Полтавщині тренер районної ДЮСШ «Колос». Я навчалась у ЗОШ № 8 і відвідувала секцію вільної боротьби на ПАТ «Машинобудівний завод «Комсомолець». Нині я студентка Броварського вищого училища фізичної культури, в якому мене тренує Олександр Кутаков. Щодо серпневого чемпіонату Світу в Азербайджані, то суперницями у моїй вазі було 13 дівчат і я дійшла до фінального бою, в якому, на жаль, у рівній боротьбі поступилася японській спортсменці. Але я, все ж, задоволена своїм виступом, адже вперше в житті здобула світове «срібло». А єдину золоту нагороду з-поміж двадцяти українців здобула у вазі до 40 кілограмів Олена Тремуд з Херсона. Мій співвітчизник полтавець Віктор Блащак (вага до 54 кг), на жаль, не піднявся на п’єдестал пошани. Всього ж, ми, українці, привезли зі світового форуму шість медалей різного рахунку. У подальшому я буду продовжувати боротися, щоб виступити якомога краще на змаганнях високого рівня.

 

Юрій КЛИМЧЕНКО


На фото: Лубенка Аліна Харченко – володар світового «срібла»

Погода