Матчі - 06-04-2024, 12:04 - admin 2080

Третій фінал для «Ворскли»

Полтавська команда втретє в своїй історії виходить у фінал Кубка України.
Третій фінал для «Ворскли»

«Полісся» (Житомир) – «Ворскла» (Полтава) 0:1 (0:0)

Протокол матчу.

Відразу після жеребкування півфіналу, яке відбулося ще в минулому році, здавалося, що «Ворсклі» дістався середній варіант.

Житомирське «Полісся» було на ходу, рвалося в єврокубки. Звісно, з «Поліссям» грати приємніше, ніж з донецьким «Шахтарем». Але саме на час жеребкування одеський «Чорноморець» виглядав більш привабливим суперником.

Однак, суттєві корективи в розстановку сил вніс час. Від моменту жеребкування до півфіналу житомиряни встигли втратити через травму свого найкращого легіонера Макуана, провалити старт другого кола й звільнити головного тренера Юрія Калитвинцева. Роль «пожежника» була відведена Сергію Шищенку.

Змінився головний тренер і в «Ворскли». Проте в плані результатів різкого спаду в полтавців не відбулося. Сергій Долганський не виграв усі офіційні матчі, проте свої очки команда набирала.

Що ж стосується безпосередньо гри, то за характером вона вийшла справді кубковою. Від початку матчу команди розуміли, що все може вирішити одна помилка, тому діяли обережно. Небезпечних моментів було небагато. У першому таймі «Полісся» притисло «Ворсклу» до власних воріт лише раз. Та й то за рахунок серії стандартів. Одного разу біля воріт полтавців було справді гаряче, коли Ісенко махнув кулаком повз м’яча – захисники підстрахували.

«Ворскла» свій перший стовідсотковий момент використала. На 45-й хвилині полтавцям вдалася хороша атака за участю Кане, Крупського, Степанюка й Мякушка. Крупський подав до штрафного майданчика, Степанюк грудьми скинув під удар Мякушку й Сергій з близької відстані «пробив» Бойка – 0:1.

У другому таймі Сергій Шищенко спробував замінами змінити малюнок гри. Проте «Полісся» й надалі виглядало одноманітно. «Ворскла» візуально була ближчою до того, щоб в одній з контратак збільшити свою перевагу, ніж господарі до того, щоб рахунок зрівняти. Не в останню чергу активність ворсклян будувалася на креативності Антона Глущенка, який вийшов на заміну.

На 78-й хвилині підопічні Сергія Шищенка заробили небезпечний штрафний на правому фланзі й відразу пролунав сигнал повітряної тривоги. Після відновлення матчу цей стандарт приніс житомирянам пенальті. Це Хрипчук у боротьбі за позицію потягнув за футболку Будківського. Одинадцятиметровий виконував сам «потерпілий» і, на щастя для «Ворскли» та її вболівальників, Ісенко прочитав удар нападника «Полісся».

До кінця зустрічі житомиряни не склали руки й мали пару непоганих напівмоментів, однак матеріалізувати їх бодай в гол не змогли. «Ворскла» здобула перемогу, яка виглядає цілком заслуженою. І тепер втретє в своїй історії позмагається в фіналі за кубок України. Суперником буде старий знайомий – донецький «Шахтар».

Олександр Данник

Фото polissyafc.com

Погода