Останні новини - 30-04-2013, 10:04 - sasa 154

Три суддівські помилки водночас

Три суддівські помилки водночас

Колишні арбітри Мирослав Ступар та Сергій Шебек аналізують роботу арбітра матчу Ворскла – Таврія Віталія Романова.

 

29-та хвилина. Після подачі господарями кутового Іван Кривошеєнко головою скинув м’яч на дальню стійку, але воротар суперників Дамір Кахріман кулаками вибив «кулю» в падінні за межі штрафного майданчика, звідки зльоту по воротах пробив Йован Маркоскі. Кримчанин Олег Гуменюк заблокував удар в падінні, а піднявшись, вступив у боротьбу з Артемом Громовим. В цю мить м’яч встиг торкнутися до рук гравців обох команд. Романов, повагавшись, призначив пенальті і попередив Гуменюка.

Мирослав Ступар: Припускаю, що цей пенальті Романов видумав з подачі додаткового асистента. Першим рукою зіграв Громов. Гуменюку, який стояв поруч, м’яч влучив у руку вже потім. Судді чомусь побачили не перше порушення, а друге. Романов вказав на позначку з великим запізненням, а потім ще й дав Олегові картку. Окрім того, апелювати почав капітан «Таврії» Сергій Назаренко і йому арбітр теж показав попередження. Вийшло три суддівські помилки водночас.

Сергій Шебек: Арбітр призначив пенальті помилково. Та й взагалі, спершу Романов порушення фіксувати не збирався. Це добре видно з телекартинки. М’яч потрапив невідомо в чиї руки, відбувся винос і лише після паузи арбітр вказав на позначку. Думаю, що вкотре суддю в полі підвів додатковий асистент за ворітьми. Припускаю, що Романов отримав підказку «Рука». Тільки чия рука, додатковий арбітр не уточнив. З повтору бачимо, що двоє гравців одночасно підняли руки до м’яча. Тут вартувало розібратися, хто торкнувся «кулі» першим. Після прискіпливого перегляду робимо висновок, що першим рукою до м’яча торкнувся Громов, від якого «сфера» полетіла в руку Гуменюка. Відповідно, за гру рукою вартувало покарати полтавця. Але суддя мало того, що приначив безпідставний пенальті, ще й попередив футболіста «Таврії». Виходить, дві серйозних помилки в одному епізоді. Головний же висновок – додаткові судді часто не лише не допомагають, а навіть шкодять роботі судді в полі.

38-ма хвилина. Після розіграшу кутового гравець «Ворскли» зробив зліва навіс на дальню стійку зліва. Оборонець полтавців Арменд Далкку в боротьбі за м’яч з Антоном Шиндером впав і вимагав призначення одинадцятиметрового. Арбітр момент проіґнорував.

Мирослав Ступар: Це була двостороння боротьба руками. Суперники тримали один одного й у підсумку Далкку потяг Шиндера за собою. Судді вчинили правильно, що не звернули на цей епізод уваги. Порушення не було ні з боку одного, ні з боку іншого гравця. Точніше, фол був, але обопільний.

Сергій Шебек: Після подачі обидва гравці тримали один одного за руки і обидва одночасно впали. Далкку при цьому сигналізував доатковому судді, що його пртримали. Насправді ж точилася звична при виконанні стандартних положень боротьба. Суперники трохи притримували один одного. Шиндер навіть не бачив м’яча і не мав наміру фолити. Більше того, Далкку тягнув сімферопольця на себе. Не дивно, що Антон впав на албанця згори. Пенальті тут не призначений вірно.

 

UA-football.com

Погода