12-й гравець - 14-06-2011, 03:06 - sasa 260

Турнір до Дня журналіста. Враження учасника

Турнір до Дня журналіста. Враження учасника

Я йшов по весняному зеленому парку, коли тишу розірвав гучний дзвінок мобільного. В слухавці пролунав завжди спокійний голос Стаса Майзуса із запрошенням взяти участь у турнірі, присвяченому Дню Журналістики. Для відмови не було жодної причини, а ось для згоди – десяток факторів.

Тиждень очікування минув дуже швидко і ось я завчасно під\’їжджаю до воріт стадіону \”Динамо\”. Згодом почали підтягуватися інші учасники дійства – журналісти, уболівальники, футболісти. На вході мало не зіткнулись лобами з Олександром Тингаєвим. Відомий коментатор просто таки горів бажанням швидше вибігти на поле. Як завжди з телекамерами наготові знімальні групи \”Лтави\” і \”Міста\”. Та мікрофони поки вимкнено – всюди лунають жарти, привітання, сміх. Сьогодні у операторів головне завдання на полі відчути усі родзинки спортивної теми, яку вони зазвичай висвітлюють у своїх репортажах.

Отже, усі формальності владнали, жеребкування провели, футболки приміряли – час починати. Честь відкрити турнір випала командам \”ПСЖ\” (Полтавські Спортивні Журналісти, прохання не плутати із знаменитим французьким клубом) і ветеранам полтавського футболу. Амбіційні акули пера і мікрофону нічого не могли вдіяти проти поважного суперника. Спокійно відбивши дещо хаотичні атаки винуватців свята, професійні футболісти розмірено пристрілювалися до рамки воріт, де білкою крутився голкіпер журналістів Павло Бабінчук. Досвід таки дався взнаки. Чотири рази м\’яч влітав у сітку \”ПСЖ\”, натомість відзначитись хоча б одним голом нашим форвардам так і не вдалося. Допомагати журналістам вийшов Тингаєв, передавши мікрофон колезі Володимиру Голубничому. Та й це не допомогло. Основним фактором прикрої поразки стала відсутність навіть мінімальної зіграності журналістів і висока індивідуальна майстерність окремих виконавців у суперника. А при відсутності фарту у завершальній стадії очікувати на позитивний результат у матчі проти таких зірок, як Шарій, Мармач, Кислов, Ротань, нема сенсу.

Доки журналісти проводили розбір польотів і робили вигляд, що посилено готуються до наступного матчу, ветерани зійшлися у футбольному двобої з командою бізнесменів. Слід відзначити, що за регламентом тривалість матчу була 45 хвилин, а при рівності очок вище місце посідала команда з кращою різницею забитих-пропущених голів. Втомлені напруженим матчем проти \”ПСЖ\”, ветерани віддали ініціативу бізнесменам. І які ж моменти не використали останні! Іноді здавалося, що м\’ячу вже просто нікуди діватись, лише в сітку. Аж ні – просто чудом плямистий летів куди завгодно, але не в ворота зірок полтавського футболу. За перипетіями гри уважно спостерігав з трибуни Віталій Постранський, подумки знаходячись на полі разом з колегами. А професіонали ще раз продемонстрували як варто здобувати результат. Виважені чіткі контратаки, зручні останні паси і невідпорні удари – запорука успіху. 3:0 – перше місце достроково заслужено здобувають ті, хто зовсім недавно виходив на газон у футболці \”Ворскли\”.

Матч за друге місце пройшов у важкій безкомпромісній напруженій боротьбі. Не хотіли поступатися ні бізнесмени, ні журналісти. Було все – і суперечливі епізоди з порушенням правил; і явний офсайд, який не помітив арбітр, зарахувавши м’яч у ворота \”ПСЖ\”; і стійка в моменті, коли вже ніщо не могло врятувати бізнесменів від голу; і беззаперечний пенальті в кінці зустрічі, який точним ударом реалізував Володимир Хоміч; і жарти при обговоренні матчу коментаторським тандемом Тингаєв-Голубничий, від яких навіть гравці хапалися за животи. Підсумковий результат – 3:1 на користь команди бізнесменів, які посіли почесне друге місце.

А для журналістів даний турнір був зайвим приводом зустрітися, поспілкуватися, обговорити професійні питання, на власній шкірі відчути усі реалії футбольних баталій. Склад \”ПСЖ\”: Станіслав Майзус, Павло Бабінчук, Дмитро Демиденко, Максим Яров, Євген Серба, Олександр Єфанов, Євген Бриж, Ігор Кулик, Роман Гришин, Андрій Столярчук, Ігор Лещенко, Руслан Гунько, Артем Лобанов, Олександр Тингаєв, Андрій Іванов, Володимир Хоміч, Юрій Хоміч, Віталій Сонікссон та колега Костя з сусіднього обласного видання. І залишається лише подякувати виданню \”Полтавщина-Спорт\”, під егідою якого і було проведено цей захід. Свято вдалося! Грайте у футбол, цікавтесь спортом, бережіть себе.

Разом до нових перемог!

 

На фото команда ПСЖ – \”Полтавські спортивні журналісти\”

Віталій СОНІКССОН

Фото Олега ДУБИНИ

Погода