- 10-09-2012, 08:09 - sasa 332

У Лубнах відбувся День спорту

У Лубнах відбувся День спорту

У Лубнах масово був відзначений День фізичної культури і спорту, що, зазвичай, святкується у другу суботу вересня.

 

Спочатку вулицями міста пройшов велопробіг для всіх бажаючих, який фінішував на стадіоні «Центральний». За його підсумками трійки перших вигляділи так: Лілія Журило, Катерина Русак, Марина Яворська (жінки), Андрій Якименко, Сергій Галушка, Іван Яременко (чоловіки). Вслід за велосипедистами з Володимирського майдану стартував цьогорічний легкоатлетичний пробіг, за підсумками якого серед ветеранів-спортсменів трійки кращих були такими: Ганна Пицун, Катерина Скуратовська, Ірина Цьохла (жінки), Олександр Василенко, Олександр Крикун, Станіслав Мироненко (чоловіки). Найкраще пройшли бігову дистанцію серед інших лубенців в різних вікових категоріях Тетяна Підпала, Сергій Семенюта, Сергій Пархоменко, Андрій Шмонденко, Юлія Катрич, Валерія В’юницька, Юлія Устименко, Валентина Кузьома, Анастасія Гайдай, Катерина Карпова, Максим Сірий, Сергій Слюсар, Олексій Овчаренко, Костянтин Федорченко, Юрій Корнієнко, а також наймолодші учасники пробігу – Іра Запорожець, Катя Ткаченко, Даніїл Волошко, Руслан Ткаченко і Орест Товкач.

 

Усі вони отримали грамоти і призи від міського голови Олександра Грицаєнка, який також був учасником легкоатлетичних змагань. Ці нагородження пройшли на урочистому оновленні Дошки пошани «Лубни спортивні», до якої занесені імена тренерів, майстрів спорту, чемпіонів України і Полтавської області з різних видів спорту, а також спортивні команди міста, що досягли високих результатів за останні роки. Присутніх привітав міський голова Олександр Грицаєнко, який зазначив, що сьогодні необхідно привітати тих лубенців, які своїми досягненнями, натхненною працею, наполегливістю, систематичними тренуваннями прославляють тисячолітні спортивні Лубни і вносять вагомий внесок у розвиток фізкультурно-спортивного життя України і Полтавщини, мають почесне право носити звання «Майстер спорту України», зберігають і примножують славні традиції українського спорту.

 

Отже, до Дошки пошани «Лубни спортивні» були занесені лубенці: Алфес Долідзе (панкратіон), Ірина Ханенко (боротьба сумо), Сергій Горевий (вільна боротьба), Сергій Вовкодав і Павло Куций (футбол), Костянтин Сірий і Аліна Харченко (вільна боротьба), Олексій Гончар, Анатолій Довгаль, Тамара Волкова і Валерія Зіненко, Вікторія Дренгаль (легка атлетика), Олександр Богданович (важка атлетика), Анатолій Боляк (гандбол), Олексій Семигал (хортинг), Ганна Пицун і Сергій Педкевич (спортивне орієнтування), Сергій Колісник (пауерліфтинг), Олексій Малій (легка атлетика), Сергій Зайцев і Ігор Юшко (баскетбол), Олена Дрібна (акробатика), Сергій Голуб (шахи). Також були занесені на Дошку пошани волейбольний СК «Фаворит», тренерсько-викладацький колектив Лубенської ДЮСШ, юнацький БК «Сокіл» і ФК «Лубни». З нагоди Дня фізичної культури та спорту почесними грамотами міського голови відзначені ветеран спорту, майстер спорту СРСР з гандболу Анатолій Боляк, ветеран спорту, майстер спорту СРСР з важкої атлетики Олександр Богданович, ветеран спорту з легкої атлетики Олексій Малій, тренер БК «Сокіл» Ігор Юшко.

 

На урочистостях за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм і досягнуті успіхи в роботі та з нагоди спортивного свята грамотами і призами відділ з питань фізичної культури, спорту і туризму (начальник Іван Тузов, спеціаліст Сергій Бортнік) нагородив відомих лубенців: Станіслава Мироненка, Олександра Гайдука, Івана Фідрю, Світлану Семенець, Ігоря Лотоша, Ігоря Карякіна, Віктора Хомчака, Ірину Маяк, Світлану Касян, Григорія Семенюту, Володимира Шевченка, Юрія Климченка, Олександра Семенця, Юрія Тягнія, Анатолія Гришановича, Сергія Колісника, Вадима Лютого і Василя Галича. На святковому зібранні всіх присутніх фахівців спорту, спортсменів, тренерів та викладачів вітали і бажали добробуту, щастя, злагоди, гарного настрою, наснаги, рекордних і особистих досягнень.

 

Юрій КЛИМЧЕНКО


Погода