Новини - 22-09-2010, 10:09 - sasa 184

У Лубнах гнули цвяхи

У Лубнах гнули цвяхи

Уперше Лубни стали місцем проведення відкритого чемпіонату Полтавської області з жиму штанги лежачи та екстримального жиму під патронатом Лубенської Бездопінгової Федерації пауерліфтингу, яку очолює Сергій Колісник.

За нагороди змагалися важкоатлети з Решетилівки, Прилук, Козельщини, Кобеляк, Пирятина, Семенівки і Лубен. У вправі «жим лежачи» боролися 40 спортсменів, а у екстримальному жимі – 19 учасників. Першу нагороду здобув 12-річний Іван Дрозд, який посів І місце у ваговій категорії до 52 кг. Він був наймолодшим учасником змагань. Майстру спорту Міжнародного класу Роландасу Лукощявичису з Лубен підкорилася найбільша вага – 200 кг. Лубенець Володимир Василенко у віковій групі 65-69 років виборов чергове «золото». Абсолютну першість у жимі лежачи у відкритій вазі виборов Ігор Прус з Лубен, подолавши штангу вагою 145 кг. Серед юніорів абсолютну першість виборов Дмитро Ощіпський з Пирятина. Важкоатлетка з Семенівки Валентина Дворак посіла перше місце у вазі до 67,5 кг, а лубенка Ірина Педоряка теж стала найсильнішою у вазі до 90 кг. У екстримальному жимі, який набирає останнім часом обертів розвитку в Росії і Україні, спортсмени на чемпіонаті жали штанги вагою 55, 75, 100 і 150 кг. Силач з Лубен Роландас Лукощявичус вижав 150 кг 11 разів. Лубенець Ігор Ганжа вагу у 55 кг підкорив 39 раз, а Роман Горбенко з Кобеляк 100 кг вижав 24 рази. Ще штангу вагою 75 кг 41 раз вижав Олександр Костиря з Семенівки.

Під час змагань численні глядачі стали свідками показових виступів силової групи «Самсон», учасників відомого телеконкурсу «Україна має таланти». Вони продемонстрували вміння гнути цвяхи, скручувати сковороди, лежати на спині на цвяхах, розбивати на собі каміння, надувати гумові грілки до лопання. Переможці та призери чемпіонату області отримали медалі та відповідні сертифікати.

Погода