- 25-09-2009, 06:09 - Націоналіст 193

У Маріуполь до друзів?

У Маріуполь до друзів?

\”Іллічівець\” – \”Ворскла\”

27 вересня. Маріуполь, стадіон \”Іллічівець\”, початок о 16.00

Прогноз сайту вболівальників – 1:2

Тривалий час для ворсклян маріупольський клуб був доволі не зручним суперником. Протягом кількох років \”Ворскла\” не могла здолати маріупольців ні вдома, ні на виїзді. Що цікаво, в той час \”Іллічівцем\” керував нинішній наставник полтавців – Микола Павлов. Зрештою маріупольське \”прокляття\” сам Микола Петрович і зняв. Минулого сезону в Маріуполі \”Ворскла\” вперше за 11 років змогла взяти очки на полі суперника, та ще й перемогти його – 3:1. Однак вже у другому колі маріупольці підтвердили статус незручної для полтавців команди, обігравши біло-зелених на їх полі – 3:2. Цікаво, що \”Ворскла\” вела в рахунку 2:1, але в останні п\’ять хвилин примудрилася пропустити два голи і програти матч. До речі, ті три очки в Полтаві значною мірою допомогли \”Іллічівцю\” у підсумку залишитися в Прем\’єр-лізі.

Особливим недільний матч буде і для кількох гравців біло-зелених. Адже не секрет, що Олег Краснопьоров, Денис Кулаков, Дмитро Єсін та Андрій Бойко не один рік своєї кар’єри віддали саме Маріуполю. Грали в «Іллічівці» також нинішні помічники Миколи Павлова у «Ворсклі» Сергій Дірявка та Андрій Тарахтій. А права рука Миколи Петровича – Іван Балан, очолив приазовський клуб після від’їзду Павлова. Але ще більше друзів залишилося у нашого тренера у Маріуполі. Проте все йде до того, що очікує ворсклян аж ніяк не дружній прийом. «Іллічівець» з початку сезону набрав непоганий хід і змусив з повагою до себе ставитися будь-якого суперника. Та і екс-ворскляни Адріан Пуканич і Костянтин Ярошенко, які зараз знаходяться на провідних ролях у маріупольській команді, постараються довести, що їх недооцінили в Полтаві.

Статус володаря кубка України призвів до того, що на «Ворсклу» серйозно налаштовуються усі без виключення суперники. Підтвердженням цьому є лише сім очок у семи матчах. Після звитяги у кубку вболівальники полтавців навіть нічию з такою командою, як «Кривбас, розцінюють як беззаперечне фіаско. Тож на матч у Маріуполі любителі футболу Полтавщини покладають особливі надії і сподіваються, що команда нарешті зможе реабілітуватися за невиразну гру в останньому турі.

Але зробити це без двох гравців основи – Єсіна і Сачка, буде вкрай складно. Втім є надія, що і Дмитро, і Василь відновляться до недільного матчу і будуть готові зіграти у повну силу. Як повітря потрібне команді повернення саме Сачка, адже проблеми в завершальній стадії атаки видно неозброєним оком. Молодий Безус виявився неготовим до величезної відповідальності, яка лягає на його плечі при виході у стартовому складі і грі на вістрі атаки. Нагадаємо, що минулого року саме Сачко забив перший із трьох м’ячів «Ворскли» у Маріуполі (це був одночасно і його перший гол у складі біло-зелених).

 
Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода