Матчі - 21-08-2011, 07:08 - sasa 235

У тіні єврокубків

У тіні єврокубків

Два українські представники у Лізі Європи \”Ворскла\” і \”Дніпро\” розписали нульову нічию в Полтаві

 

Ворскла – Дніпро – 0:0

Протокол

 

Центральний поєдинок туру, матч двох претендентів на участь у груповому етапі Ліги Європи, принципове протистояння ключових фігур обох таборів. До Полтави завітав \”Дніпро\” з Кулаковим, Кравченком і Ротанем в основному складі. І якщо для гостей матч-відповідь проти \”Фулхема\” з огляду на результат 3:0 ставав чимось подібним до битви за честь, то господарі виходили на газон полтавського стадіону міцно тримаючи в думках дуель в Бухаресті. Проміжний підсумок кількарічної роботи Павлова чекає саме в Румунії.

В стартовому протоколі значився доволі бойовий склад. Звичні фланги, в атаці Янузі, капітан охороняє ворота. Тільки в середині поля допомагати Безусу вийшов Закарлюка. Маркоскі бережуть на четвер…

Матч почався обережно, на невисоких швидкостях, з територіальною перевагою гостей. Та особливої роботи у Долганського не було. Натомість Ребенок раз за разом змушував діяти на грані можливостей номінального правого захисника \”Дніпра\” Кулакова. Вже на десятій хвилині Денис побачив перед собою жовте світло – Паша мов на винищувачі промчав повз Чорну Блискавку і був збитий ворожою артилерією.

У гостей активністю відзначався Коноплянка, проте прицільно пробити в рамку йому ніяк не вдавалося – то по світлових мачтах (які завбачливо горіли вдень і ввечері), то по Матвєєву, який вийшов у старті замість дискваліфікованого Курилова. У господарів добре працював правий фланг, де ювіляру Кривошеєнку (200 матчів в еліті, не жарт) ніяк не вдавалось виконати не просто зручний пас, а саме гольовий.

Так на перерву і пішли – наче й намагалися команди потурбувати голкіперів, але захист виявився сильнішим за атакуючі потуги.

На другий тайм \”Дніпро\” вийшов з відчутним бажанням таки змінити ситуацію на табло. Вийшов Інкум, дозволивши Кулакову, який вчисту програв фланг Ребенку, зайняти звичну позицію правого хава. Але першими реальну нагоду відзначитись мали саме полтавчани – Закарлюка потужним ударом заробив кутовий, а Даллку після розіграшу стандарту головою відправив кулю поруч з дев’яткою.

Під гаслом \”Не зумів забити сам – спробуй допомогти партнеру\”, Закарлюка почав створювати моменти для Селіна. Спочатку крик Сергія \”Іди!!!\” сполохав закохану парочку на окраїні міста, а вже за кілька хвилин Женя отримав пас і бив, сильно й неточно. \”Дніпро\” відповів виходом на убивчу позицію Гладкого – Долганський намертво забрав м’яч. Кілька разів змусив понервувати уболівальників Чеснаков, але партнери підстрахували захисника.

На поле вийшли Маркоскі, Оберемко і Бараннік. Останній справив досить непогане враження, виграючи багато верхових дуелей, сміливо вступаючи в боротьбу і активний пресинг. Але героєм матчу мав ставати Ребенок. Як Паша не влучив головою з відмінної позиції після м’якого накидання від Йована – загадка для археологів на довгі століття. На тому й завершили. Як писали на своєму транспаранті в четвер фанати – \”Європа чекає\”…

Разом до нових перемог!

Віталій Сонікссон

Погода