Стрічка новин - 11-08-2011, 03:08 - sasa 187

У вересні на НСК \”Олімпійський\” почнуть вкладати натуральний газон

У вересні на НСК \”Олімпійський\” почнуть вкладати натуральний газон

У вересні на НСК «Олімпійський» почнуть вкладати натуральний газон. Трав’яне покриття для футбольного поля головної спортивної арени країни площею 8395  кв.м вже вирощується в Словаччині. Незабаром газон згорнуть у рулони та у спеціальних холодильних камерах доставлять до Києва.

За словами фахівців, для вкорінення газону знадобиться близько двох тижнів, після чого поле буде готове для проведення на ньому футбольних матчів, повідомляє прес-служба НСК.

На час проведення на НСК «Олімпійський» концертів та інших культурно-розважальних заходів поле буде накриватись спеціальним покриттям зі світлопрозорого дихаючого пластику, яке здатне зберегти трав\’яний газон до 7 днів без порушення його життєдіяльності.

Аналогічне покриття успішно використовується на іподромі «Челтнем» (м. Челтнем, Великобританія); на стадіоні «Донбас Арена» (м. Донецьк, Україна); в Легкоатлетичному Парку «Дарем» (м. Дарем, шт. Північна Кароліна, США); у Дубай Спортс Сіті (Дубаї, ОАЕ); на стадіоні «Нельсон Мандела Бей»  (м. Порт Елізабет, ПАР); на стадіоні «Кейп Таун» (м. Кейптаун, ПАР); на стадіоні «Індепенденс» (м. Віндхоек, Намібія).

Погода