- 12-06-2012, 06:06 - sasa 147

Українська митниця не пропускає гуманітарну допомогу від німецьких фанатів

Українська митниця не пропускає гуманітарну допомогу від німецьких фанатів

Німецькі футбольні вболівальники з Ганновера вирішили допомогти сиротам у Полтаві, де півроку тому грав їх Ганновер-96.

 

Тоді виникла ідея зібрати гроші на корисну справу в місті, а реалізувати все вдалося завдяки проведенню матчів Євро-2012 в Україну, куди вирушила численна німецька група підтримки. 

 

«Ми хочемо показати й інший бік уболівальницької культури, продемонструвати, що є й свідомі футбольні фанати», – розповів член громадської палати Антон Райніш. 

 

За його словами, німці зібрали близько 15 000 євро, а президент Ганновера суму подвоїв. На ці гроші було закуплено одяг, взуття, інвентар, оргтехніку і навіть солодощі. Частину гуманітарної допомоги німці привезли самостійно або купили в Україну (щоб зберегти гарантію на оргтехніку), а потім власним транспортом перевезли і передали інтернату № 2 у Полтаві. Однак більша частина вантажу – понад 700 кілограмів – уже два тижні знаходиться в Києві. Її не пропускає українська митниця. 

 

«У цілому більше 500 осіб стали благодійниками, – розповіла один з ініціаторів акції Таня Біернс. – Багато підприємців продавали нам товари зі значними знижками, дізнавшись про наші наміри. Зараз ми вже готові оплатити всі збори, незважаючи на те, що це благодійна допомога – аби наш вантаж нарешті пропустили». 

 

Уболівальники Ганновера 13 червня вирушають до Харкова, де відвідають гру своєї збірної, а потім будуть продовжувати боротися за те, щоб їхні подарунки все ж дійшли до адресата.

 

Євген БРИЖ

football.ua

Погода