Стрічка новин - 08-11-2021, 06:11 - admin 3647

Українська збірна з плавання не поїхала на Чемпіонат Європи

Українська збірна з плавання не поїхала на Чемпіонат Європи

Чемпіонат Європи у 2021 році відбувається на території Російської Федерації (місто Казань). Плавці змагаються в естафетних та одиночних дисциплінах.

Серед учасників мала бути також українська збірна з плавання. Але напередодні початку чемпіонату Андрій Власков, президент Федерації плавання України, повідомив, що національна збірна пропустить це змагання.

Раніше планувалось, що деякі спортсмени все ж приймуть участь у Євро-2021. Як повідомлялось, Михайло Романчук та Владислав Бухов повинні були відправитись до Росії та прийняти участь у міжнародному змаганні. Але у перших числах жовтня спортсмени повідомили, що збираються пропустити Євро-2021.

Головна причина – відсутність державного фінансування. Спортсмени повинні були їхати до Казані та приймати участь у міжнародному змаганні за власний рахунок або за рахунок Федерації плавання України. Таке рішення пов’язане з тим, що Євро-2021 проходить на території Росії.

Натомість було заявлено, що участь у цьому змаганні не принесе спортсменам медалей. Так, українська збірна відмовилась від виступу у Євро-2021, але плавці планують краще підготовитись до світового чемпіонату, який відбудеться взимку.

Як зазначили представники Федерації плавання України, декілька змагань проходять майже одночасно, тому готуватись до них дуже важко. Якщо обирати між Євро-2021 у Росії та світовим чемпіонатом, то в пріоритеті опиниться останній. Краща підготовка до нього дасть національній збірній перевагу перед конкурентами.

Під час підготовки до важливих змагань багато спортсменів розслабляються по-різному. Одні слухають улюблену музику, інші – шукають різні розваги у різних куточках країни. Крім атмосферних ресторанів, великі міста можуть запропонувати цікаві місця. Наприклад – рулетка та зали з ігровими автоматами. Зараз серед найпопулярніших – Pin Up та Ферст казино.

Нагадаємо, що український спорт тільки почав відновлювати активність після пандемії. Міжнародні та національні змагання проходять з дотриманням карантинних правил. Якщо вболіваєте за українську збірну з плавання, дочекайтесь зими. У цей сезон почнуться змагання всесвітнього рівня. Можливість виграти їх існує, і це підтверджують спортсмени, які вже почали готуватись до них. Чи дасть така підготовка перевагу – актуальне питання, але точну відповідь вдасться отримати лише під час самих змагань.

Фото – Прес-служба Федерації плавання України

Погода