Аматори - 26-07-2010, 11:07 - sasa 163

Усе вирішує прописка?

Усе вирішує прописка?

Завершилися ігри першого раунду «Шишацького Кубка» у сьомій групі. Їх результати такі:

«Сула» (Лубни) ― ФК «Пирятин» – 2:7
«Харчовик» (Червонозаводське)  ― ФК «Лубни» – 2:3
ФК «Лубни» ― «Сула» – 8:0
ФК «Пирятин» – «Харчовик» – 4:0
«Харчовик» ― «Сула» – 3:0
ФК «Пирятин» ― ФК «Лубни» 3:2.

Як і передбачалося, головними претендентами на вихід з групи були лубенці і пирятинці. Його величність «жереб» не був добрим для ФК «Лубни». Адже головна команда міста над Сулою основні групові поєдинки грала на виїзді у Червонозаводському і Пирятині, тоді, як «Пирятин» головні матчі проводив вдома (з лубенцями і лохвиччанами). Саме остання зустріч суперників-сусідів і повинна була виявити переможця.

Не чекав на тренера пирятинців Сергія Плетіня, який раніше заявляв мені, що «участь у шишацькому турнірі лише продовження підготовки його команди до другого кола чемпіонату області». Але, як кажуть, «не тут то було». Зі слів тренера лубенців Анатолія Гришановича, несподівано перед початком матчу в гостей почали перевіряти паспорти та ще й відмітку про приписку. І ініціатором цього «справедливого дійства» був саме тренер пирятинської команди, а ще якийсь директор одного з місцевих колгоспів…

Кажуть, що у положенні про ці змагання гравці не можуть бути з іншої області (хто ж таке придумав?). Якщо це так, тоді потрібно не допускати до цих змагань обидві «зіркові збірні області» – «Велику Багачку і «Нове життя», у складі яких немає жодного місцевого гравця. І нехай у шишацькому турнірі грають лише вихованці того населеного пункту, де приписка у паспорті саме цього міста чи села.

Отже, арбітри “пирятинського дербі” не допустили до матчу декількох гравців ФК «Лубни» (вони заявлені на чемпіонат області і на «Шишацький Кубок», були внесені до протоколу матчу) – молодого лубенця Артема Бойка, досвідченого захисника-полтавця Олега Богданова (у них відсутні паспорти, а були лише їх ксерокопії), а також нападника Романа Литвина, у якого у приписці значиться «місто Ніжин». Звичайно, без цих футболістів ФК «Лубни» важко ставити у грі якісь переможні прогнози. Тим паче, що після рахунку 2:2, наприкінці другого тайму був призначений пенальті у ворота лубенців, який господарі реалізували і вийшли до наступного етапу турніру. Але мене дивує не зовсім чесна позиція тренера переможців. Адже у грі в Лубнах проти «Сули» (7:2 на користь пирятинців) автор цих рядків після забитих м’ячів у ворота господарів періодично запитував у запасних гравців прізвища авторів голів і вони відповідали, що не знають або вказували прізвище футболіста, якого не було у протоколі матчу… Чомусь лубенська бригада арбітрів на чолі з Олександром Куликом, яка обслуговувала попередній поєдинок «Пирятин» – «Харчовик» (4:0), не перевіряла паспортні дані в пирятинців, за яких грали декілька футболістів сусіднього Яготина (у матчі з «Сулою» також).

Ось такий він, вихід з групи пирятинської команди. Можна лише сказати велике спасибі за «чесну гру» його тренерові! Чи потрібно це полтавському футболу?

Підсумкова турнірна таблиця VII групи має такий вигляд:

ФК «Пирятин»        3   0   0   14―4  9

ФК «Лубни»              2   0   1   13―4  6

«Харчовик»               1   0   2    5―7    3

«Сула»                        0   0   3   2―18  0

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода