Стрічка новин - 19-08-2013, 05:08 - sasa 173

В Українській Прем\’єр-лізі назріває новий скандал

В Українській Прем\’єр-лізі назріває новий скандал

Донецький Металург на своєму офіційному сайті виступив із зверненням до КДК ФФУ, в якому попросив оцінити висловлювання головного тренера Зорі Юрія Вернидуба після матчу  з Ворсклою.

Після матчу 6-го туру Зоря (Луганськ) – Ворскла (Полтава) головний тренер луганської команди Юрій Вернидуб дозволив собі нічим необґрунтовані, а попросту брехливі висловлювання щодо правомірності видалення двох гравців Зорі – Вернидуба і Шуніча, обґрунтувавши це тим, що попереду у Зорі матч у Донецьку.

Здавна повелося, що за свої слова будь-який поважаючий себе чоловік повинен вміти відповідати. Нікому не дозволено безкарно говорити про свої судження або домисли. Або ти надаєш факти, або ти повинен публічно вибачитись.

Цитуємо висловлювання Юрія Вернидуба, яке він дав журналісту телеканалу Футбол після закінчення матчу Зоря – Ворскла: \”Чесно, я не хочу коментувати. Єдине, можу сказати, що радий за хлопців, мені не соромно за них, за сьогоднішню гру. Нехай буде соромно тим, хто влаштував це шоу на полі.

Нам, тренерам, кажуть вчити правила. Нехай інші вчать: правила для початку, щоб визначити, коли є \”поза грою\”, коли немає \”поза грою\”, коли є картка, коли ні. Я вважаю, що це замовлення. Знаючи, що ми будемо зараз грати в Донецьку, отримали картки два центральних захисника. Я не проти вилучення Шуніча – так, фол останньої надії. Але по тому ж Вернидуб – був прикидання у центрі поля, обидва гравці розверталися, картка не була стовідсотковою\”.

Наш клуб вважає, що Юрій Вернидуб повинен займатися своєю справою, а саме тренувати свою команду і не займатися демагогією, розповідаючи, що це замовлення або щось інше. Де факти, щоб так заявляти?

Футбольний клуб Металург (Донецьк) просить Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ розглянути на своєму найближчому засіданні висловлювання Юрія Вернидуба, які він зробив 18 серпня 2013 року.

Погода