Інтерв'ю гравців, тренерів - 16-12-2015, 01:12 - sasa 206

Вадим Мандрієвський: \”Навесні Ворскла повинна додати\”

Вадим Мандрієвський: \”Навесні Ворскла повинна додати\”

Ворскла U19 в нинішньому сезоні оновила рекорд за довжиною безпрограшної серії, а її воротар Ян Вічний – рекорд за довжиною сухої серії. Слово головному тренеру дев\’ятнадцятирічних ворсклян Вадиму Мандрієвському.

– Чи задоволені ви першою частиною сезону у виконанні ваших футболістів? У чому полягає ваш резерв? За рахунок чого команда може додати навесні?

– Головним завданням для нашого колективу було витримати фізичний і психологічний марафон з 18 матчів, при цьому футболісти повинні були прогресувати в індивідуальній майстерності. Думаю, все це нам вдалося виконати, результатом ми задоволені.

Але навесні повинні додати. У самих футболістів резерв є: з таким ставленням до справи, яке було восени, вони ще повинні істотно додати у всіх компонентах підготовки. Відповідно, і команда буде прогресувати.

– Назвіть найкращі і найгірші матчі вашої команди.

– За змістом якісними вийшли ігри з Шахтарем на виїзді (1:1), з Олімпіком вдома (2:2), зі Сталлю вдома (2:2) і з Зорею на виїзді. Ми тоді виграли – 2:1, там було все цікаво: і вболівальникам, і нам, тренерам.

Не дуже – в творчому плані – вийшов матч в Одесі (1:1). Був ще програний матч у Моршині, непоганий, просто швидко пропустили два м\’ячі, але могли відігратися. Тому, найгірша наша гра, напевно, все-таки, була в Одесі.

– Хто з ваших футболістів найбільше прогресував? Хто заслуговує підвищення в клубній ієрархії?

– Відповідь проста: зараз дубль запрошує Саківа, Мельника та Улянюка. Ця трійка заслуговує добрих слів. В кінці сезону добре виглядав Остапенко. Сподіваюся, інші хлопці будуть працювати з такою ж старанністю, щоб теж піти на підвищення.

– З ким із гравців будете прощатися?

– Думаю, всі залишаться. Багато ще не розкрили свій потенціал. Ну, і хлопці, яких назвав,  працюватимуть з дублем – думаю, до літа вони залишаться.

– Які плани на зимову перерву? Де і коли пройдуть збори? Ким і як плануєте посилитися з боку, ким – з команди U17?

– Ми збираємося 25 січня. Планується три збори: перший і третій в Полтаві, там будуть умови для роботи, штучне і велике поле, середні поля, тренажерний зал. Що стосується другого збору, думаю, виїдемо на турнір. Або просто на повноцінний збір по Україні, поки шукаємо місце.

Будемо акуратно, точково, переглядати. Якщо з\’явиться хтось перспективний, запрошуватимемо. А так більше уваги приділимо хлопцям з нашої школи. Запросимо на збори групу гравців 1999 го і 2000-го років народження.

Результати Ворскли U19

Cезон-2015/2016 (перша частина) – 5 місце

18 ігор: 7 перемог, 10 нічиїх, 1 поразка, м\’ячі 31-16

У першій частині сезону Ворскла воліла грати або з двома нападниками (4-4-2 з варіаціями), або з трьома атакувальними півзахисниками (4-2-3-1). Найчастіше виходив другий варіант, який зараз використовує більшість команд Європи.

Оптимальний склад Ворскли U19: Улянюк (Вічний) – Максименко, Остапенко, Алантьєв (Герасимчук), Саків (Луценко) – Мельник, Дідух (Мороз) – Дудка, Булеза, Зосенко – Муха (Антонюк, Яременко).

\”Золотий талант України\”

Погода