Прес-конференції - 06-08-2012, 11:08 - sasa 216

Вадим Євтушенко: “Щось сталося”

Вадим Євтушенко: “Щось сталося”

Після поразки від Чорноморця на запитання відповідав наставник Ворскли Вадим Євтушенко.

– Ми дуже невдало увійшли в гру, деякі наші футболісти, які успішно зіграли в минулому матчі, сьогодні не були схожі самі на себе. Але не тільки футболісти, але і я несу відповідальність за результат, тому що я визначаю склад… Напевно, у нас немає молодих і одночасно стабільних футболістів, щоб покладатися на них у кожній грі. Довелося робити ранні заміни, міняти тих, хто добре зіграв у минулій грі. Громов добре увійшов у гру, але – це молодість – отримав жовту і підвів команду. І виявилося, що вдесятьох ми стали грати краще, ніж в повному складі. Чорноморець нічого такого не показав, щоб з першого ж дотику почали помилятися захисники. Видно було тремтіння в ногах у деяких футболістів.

– Чому ви замінили Йована Маркоскі на Ткачука?
– Я поміняв півзахисника, висунув Чеснакова вперед. Йован вже втомився, видно було, що він не міг виконувати свої функції. Спочатку хотів Мілька випустити, але подумав про те, що, можливо, буде стандарт і буде потрібно більш потужний гравець. Ну і до того ж не можна було дати гравцям Чорноморця втекти в атаку. Були й інші футболісти, які заслуговували замін, але, на жаль, у футболі їх тільки три.

– Чому Ворскла практично не б’є по воротах?
– Так, у нас було багато флангових передач, але якість цих навісів вкрай низьке. Досвідчені ж футболісти… Над цим і працюємо. Мої вимоги – щоб люди йшли в штрафну. Сьогодні ми були схожі на самих себе в першій грі, з Кривбасом – надто мляві. Тренувальний процес істотно ж не відрізнявся.

– Прокоментуйте ситуацію з голом.
– Так, це була помилка воротаря. Він не повинен був взагалі йти на таку передачу. Не хочу критикувати футболістів, але другу гру вдома ми зіграли в такий ключовий ситуації потворно.

– Буде кілька складних матчів, чи будуть зміни в тренуваннях?
– Звичайно. Команду знову потрібно приводити в психологічну рівновагу. Говорили хлопцям, що для публіки потрібно грати, щоб люди хотіли приходити на стадіон… Але щось сталося. Будемо розбиратися, що саме. Очевидно, що зі складом я не вгадав, хоч тренер і не повинен гадати. Довірив людям місце, а вони не виправдали довіри. Тепер потрібно брати очки у сильних суперників.

– Чому Кривошеєнко не грав?
– Я вже відповів на це питання минулого разу. Інші гравці вийшли, виграли гру і отримали довіру цього разу.

– Що з Курилова?
– Так, це втрата. Він на тренуванні отримав забій по тій же нозі, яка була травмована. Сподіваюся, що післязавтра почне тренуватися.

Євген БРИЖ

Погода