Новини - 17-11-2015, 08:11 - sasa 226

Валерія Зіненко і Руслан Савчук бігтимуть на чемпіонаті Європи з легкоатлетичного кросу

Валерія Зіненко і Руслан Савчук бігтимуть на чемпіонаті Європи з легкоатлетичного кросу

Як повідомив нашому сайту головний тренер збірної Полтавщини з легкої атлетики Сергій Чепіжний, двоє наших земляків – Валерія Зіненко і Руслан Савчук увійшли до складу збірної України, яка виступатиме на чемпіонаті Європи 2015 року з легкоатлетичного кросу.

Це право представники Полтавщини вибороли за підсумками чемпіонату України з кросу, який минулих вихідних завершився у Луцьку. Там Валерія Зіненко завоювала срібну медаль серед жінок-молоді (до 23 років), а Руслан Савчук – бронзову серед чоловіків. Чемпіонат Європи з кросу – це особисто-командна першість (серед юніорів, молоді, чоловіків та жінок). У командній першості залік йтиме за сумою місць, які посядуть три кращі легкоатлети у кожній збірні (чим менша сума місць – тим вище підсумкове місце збірної). Отже, на Євро-2015 із кросу наші земляки бігтимуть у своїх номінаціях не лише за себе, а й за збірну України.

 

\"Попереду

Попереду – Руслан Савчук (№2339)

 

Атлети Полтавщини у складі збірної України виступають на чемпіонатах Європи з кросу вже протягом шести останніх років поспіль. А тепер на Євро-2015 із кросу – вперше у складі збірної України виступатимуть одразу двоє наших земляків.

Чемпіонат Європи з кросу відбудеться у місті Йєр (Франція) – на самому півдні країни – у регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег. Однак, враховуючи нинішню ситуацію у Франції – пов\’язану з наслідками терористичних актів у Парижі – можна очікувати тактичних змін у графіку чемпіонату. Звісно, переносити цей турнір із Франції до іншої країни Європи вже не має сенсу – за браком часу. Адже у цьому випадку це буде вже чемпіонат Європи не 2015, а 2016 року. Але, у принципі, все можливо…

Степан СТАВКОВИЙ

Погода