Інтерв'ю гравців, тренерів - 11-09-2013, 11:09 - sasa 231

Василь Сачко: Курчат рахуватимемо по осені

Василь Сачко: Курчат рахуватимемо по осені

Коли полтавську Ворсклу очолював досвідчений Микола Павлов, мало хто дивувався стабільним результатам біло-зеленої команди. Але успішні виступи ворсклян під початком молодого наставника Василя Сачка, який робить на тренерському терені перші самостійні кроки, стали для уболівальників і фахівців приємним сюрпризом. Виходить, вистачає в нашій країні талановитих тренерів. Потрібно тільки їх розгледіти…

– Василе Вікторовичу, чверть чемпіонату позаду. Можна сказати  що бойове хрещення на тренерській лаві ви вже пройшли?
– Думаю, як тренеру мені ще належить багато чому навчитися і пройти ще не одне випробування. Ми ще не грали ні з однією командою з тих, які по праву вважаються в нашій країні грандами. Так що ейфорією з приводу п\’ятого місця в колективі навіть не пахне. Будуть у нас ще поразки…

Безумовно, по ходу пройденого етапу я набув для себе багато нового. Я глибоко вдячний всім нашим хлопцям, своїм помічникам, чий досвід нам здорово допомагає. У нас кожен займається своєю справою, і мене це радує. А курчат рахуватимемо по осені, як і належить.

– Що було найскладнішим за весь цей час?
– Приймати рішення. Хоч я ніколи і не боявся відповідальності, проте деколи виникали такі ситуації, при яких потрібно було серйозно задуматися. Але для себе відразу вирішив – крім мене, ніхто цього не зробить.

– Яке з рішень далося вам найскладніше?
– Нехай це залишиться всередині нашої команди…

– Чи не виникало у вас складнощів із тими підопічними, з якими ви не так давно разом виходили на поле?
– У мене – ні. Та й за хлопцями я такого не помічав. Якісь зміни в сприйнятті, поза всяких сумнівів, сталися, але, повірте, про те, що колись ми разом грали, всі вже забули. Я не можу назвати жодного футболіста, який би якось несерйозно сприймав мої вимоги.

– У чемпіонаті зараз перерва. Які висновки ви зробили після загального аналізу літньої частини?
– У цих поєдинках ми побачили багато хорошого, побачили потенціал всіх гравців, побачили й недоліки. Часто нам не вистачало виконавської майстерності в завершальній стадії атаки, але порадувало, що дії носили колективний характер. Колектив, до речі, у нас достатньо молодий, тому хлопці можуть рости.

– Чого ви чекаєте від зустрічей з лідерами?
– Давайте не будемо поспішати – попереду у нас гра з Севастополем.

– А потім – Шахтар і Динамо. З перервою на кубковий матч з Волинню. За тиждень – три таких поєдинки…
– Так, нас чекають чотири непрості матчі, дві зустрічі з грандами. Після таких ігор і уваги буде більше, сильні суперники вкажуть на недоліки. Бувало адже, ми перемагали, а фахівці говорили, що вигравали ми якось неправильно або взагалі, що не повинні були перемагати…

Думаю, нам ще потрібно багато працювати. Але перед матчами нагадаю хлопцям, що не тільки ми проти грандів граємо, але і вони – проти нас.

– Як на виступи команди реагує керівництво клубу? Апетити виросли, завдання поставлені?
– У нас все стабільно. Керівники несуть відповідальність за кожне своє слово, команда відчуває їх підтримку. Мені приємно працювати в такій обстановці. А апетити у нас поки скромні, нам багато чого ще потрібно виправити, виконати чимало роботи – і тільки потім ставити завдання.

– Іншими словами, питання з приводу Ліги Європи краще не задавати?
– Не ставте. Наше головне завдання – кожен день грати краще, ніж учора. Працювати над помилками, забивати і не пропускати, радувати своїх уболівальників, рідних і близьких, друзів.

Євген Гресь,
газета Команда

Погода