Прес-конференції - 11-08-2013, 11:08 - sasa 219

Василь Сачко: Питання з нападником поки відкрите

Василь Сачко: Питання з нападником поки відкрите

Уперше участь у прес-конференції брав Василь Сачко.

– Анатолій Юрійович Момот погано себе почуває, тому я, як старший тренер, прийшов до вас на прес-конференцію. Перший тайм гри, скажу прямо, нам не вдався. У деяких компонентах ми програли Іллічівцю. У другому таймі попросили хлопців трохи активніше брати участь в атаці, брати гру на себе, більше працювати на флангах. Дещо нам вдалося. Я дуже радий, вдячний хлопцям, задоволений тим, що ми сьогодні виграли.

– Ми зараз дивимося на Ворсклу, яку бажає бачити тренер Василь Сачко, або ж це передчасний висновок?
– Ця команда – ще й заслуга Миколи Петровича Павлова. Працювали інші тренери, і рано ще говорити про команду Сачка. Треба багато ще працювати і для цього необхідний час. Я молодий тренер, початківець, мені ще самому треба вчитися. Я цього не приховую, говорю відкрито і прямо. Тому ми працюємо, вчимося і, я вважаю, рухаємося в правильному напрямку.

– Як ви оцінюєте гру Маркоскі на новій позиції під нападником?
– Ми будь-якого футболіста можемо пробувати на будь-якій позиції. Олег Міщенко сьогодні починав гру на фланзі, а потім перейшов на позицію атакувального півзахисника. Кожен гравець повинен внести свою частку в загальний результат команди. Тренерський штаб, зокрема і я, вважаємо, що Йован більше корисний в атаці як конструктивний футболіст. Дещо у нього, може, не виходить, але він все одно дуже корисний гравець для Ворскли.

– Як почуває себе Курилов, і чому ви використовували на його позиції в перших іграх Чеснакова, а тепер – Ткачука?
– Олексій Курилов почав тренуватися в загальній групі, незабаром допоможе команді. На його позиції ми спочатку використовували Чеснакова для того, щоб в середині поля звільнити місце більш технічним футболістам: Маркоскі, Васілакі. Це принесло нам результат. Ми змінюємо склад, коли ця зміна переслідує певну мету.

– Пошуки нападника тривають або вже поставлена крапка?
– Ні, це ще відкрите питання. Ворсклу багато критикують, говорять про те, що не вистачає гострого нападника. Так, це так, і це проблема багатьох команд. Але не так все просто: необхідно і щоб гравець підходив Ворсклі, і сам хотів грати в Полтаві. Послуги нам робити не треба. Ми переглянули низку футболістів, цей процес триває. З тих чи інших причин питання з нападником поки відкрите.

– Після матчу Микола Петрович потиснув вам руку?
– Звичайно! Микола Павлов – легенда полтавського футболу, він багато зробив для цього міста. Я ставлюся з глибокою повагою до нього і тренерському штабу, з яким працював і я. Гра була рівна, в деякій мірі нам і пощастило.

– Питань більше до вас немає, є побажання, щоб команда більше била по воротах…
– Як скажете, будемо старатися.
 
Євген Бриж,
Football.ua

Погода