Прес-конференції - 05-03-2017, 10:03 - Націоналіст 201

Василь Сачко: “Програли матч у першому таймі”

Василий Сачко

Після матчу “Ворскла”-“Зоря” своїми враженнями поділився й відповів на питання журналістів Василь Сачко:

– Сьогодні ми грали проти дуже пристойної команди. “Зоря” – одна з трьох кращих команд в українському чемпіонаті. Безумовно, була дуже важлива гра. Як ми не просили хлопців, вони не зрозуміли нас. Програли матч в першому таймі. Пропустили два голи. Так, помилився воротар, але є команда, яка повинна підтримати його. Гол у “роздягальню”… Зовсім непотрібний пенальті. Мова навіть не в голах. Програли середину поля, програли в русі, підбори. Боязка гра. Була якась боязнь. Так, тиснув результат, розуміли, що необхідно, як мінімум, не програти. Просили їх перемогти.

У другому таймі внесли корективи. Почався рух, контратаки. Забили гол. Освіжив гру Одарюк. Безумовно, ми засмучені. Дуже розчарований першим таймом.

– Яке майбутнє у команди, і які турнірні завдання?

– Я можу вам сказати, що ми будемо битися до останньої гри, будемо віддаватися на полі повністю. Так, у нас зміни, деякі гравці не зіграні. Але це не виправдання. Ми програли бій, але не програли битву. У нас ще є дві гри. Непрості, але ми самі винні в тому, що створюємо собі проблеми. Однак питання не тільки в останніх двох поєдинках. Хтось ще восени не знаходив для себе причин для того, щоб викладатися повністю на полі. Тепер нам треба дивитися в завтрашній день. Є непогані гравці – Кравченко, Одарюк. Треба працювати з ними та іншими хорошими футболістами.

– Сьогодні арбітр поставив два пенальті: як в одні, так і в інші ворота.

– Обидва пенальті були в одні ворота – в ліві від нас. Мені важко коментувати. Не можу сказати, що не було пенальті в наші ворота. Не дивився відеоповтор. Раз суддя призначив, значить, він був.

– Як оціните гру Чижова – пенальті, жовта картка…

– Я б не став всі шишки вішати на Чижова. Футбол – командна гра. Той тиск, який створювала “Зоря” біля наших воріт – не провина одного Чижова. Безумовно, він помилився. Покажемо і розглянемо цю помилку. Але пропустила команда два м’ячі, не Чижов. Це великий мінус.

– Ви зробили тільки одну заміну…

– Є тренувальний процес, і ми зсередини бачимо і знаємо, хто на що здатний на сьогоднішній день. У цьому матчі нам були необхідні швидкість і технічні дані. Читалися деякі заміни. Хотілося б освіжити і підсилити гру. Але я не був упевнений, що провівши заміни, ми б посилили гру. Є ряд молодих, “сирих” хлопців. Була надія, що ми здатні на більше.

– У матчі проти “Шахтаря” на вістрі атаки діяв Хльобас. Сьогодні ж в нападі діяв Загорулько, а Хльобаса змістили на фланг. Чому так?

– Ми трохи змінилися тактично. Загорулько добре зарекомендував себе на зборах. Він і сьогодні виконав величезний чорновий обсяг роботи. Хльобас може зіграти як праворуч, так і зліва або ж в атаці. Ми поговорили і прийняли таке рішення. Воно було моїм.

Погода