Аматори - 06-10-2010, 03:10 - sasa 190

Важка перемога “Левади”

Важка перемога “Левади”

“Левада” – “Дальні острови” – 3:2
Левада”: Каплуновський, Ткаченко Є., Маковка, Коваль, Григорьєв, Максимов, Свириденко, Плужник, Поліщук, Іваненко, Чернов.
Запасні: Белан, Моторний.
“Дальні острови”: Міняйло, Васильєв, Гайдар, Михайленко, Папенко, Стрельченко, Хрипко, Сидоренко, Ткаченко О. Дзюба, Теремонок.
Запасні: Федоринов, Пирогов.

Матч середняків чемпіонату Полтави виявився досить цікавим. Обидві команди ставлять перед собою задачу зайняти якомога вище місце у турнірній таблиці, тому звітний матч між конкурентами був, як кажуть, за шість очок. 

Першими свій бойовий настрій продемонстрували футболісти з мікрорайону Левада. Вже в дебюті зустрічі їхня стрімка атака завершилася прострілом у штрафний майданчик, де Максимов без проблем відкрив рахунок. Одразу ж суперник міг зрівняти рахунок, але Папенко, після прострілу Васильєва, з вигідної позиції не влучив по м’ячу. Після забитого голу було видно, що “Левада” повністю віддала ініціативу супернику, за що і була покарана на двадцятій хвилині – Васильєв влучним ударом відновив паритет у зустрічі. У середині тайму “Левада” знову могла вийти вперед, якби Чернов використав вихід сам на сам з Міняйлом. За п’ять хвилин лише фортуна і капітан команди допоміг левадцям уникнути голу. Сидоренко подав кутовий з правого флангу, Васильєв виграв верхову дуель у захисників і пробив повз голкіпера, однак м’яч з лінії воріт виніс Григорьєв. До закінчення тайму суперники більше думали про захист власних воріт, аніж про можливість забити гол, тому рахунок до перерви не змінився.

Початок другої половини був повністю схожий на початок першої. Знову “Левада” намагалася швидко вийти вперед. І це, як і у першому таймі, у неї вийшло. На 55-й хвилині після помилки на виході Міняйла м’яч у порожні ворота забив Чернов. Слід відзначити, що за п’ять хвилин до цього він не реалізував свій другий вихід віч-на-віч у матчі. Схоже, навчені сумним досвідом першого тайму, футболісти у жовтих футболках вирішили не відходити одразу на захист своїх воріт, а продовжили атакувати ворота “островитян”, знаючи, що кращий захист – це напад. Цю аксіому на 65-й хвилині підтвердив влучним пострілом Чернов, скориставшись довгою передачею з глибини поля і, увігнавши м’яч у ближню “дев’ятку”. Здавалося, що все у матчі вирішено і командам доведеться відверто догравати зустріч. Та проти цього були “Дальні острови”, які за п’ять хвилин один гол відквитали. Михайленко виконав штрафний, а Каплуновський не зміг зафіксувати м’яч, чим вдало скористався Гайдар. Та як виявилося цей гол став останнім у зустрічі. “Левада” міцно засіла на своїх воротах, не даючи змогу супернику створювати небезпеку. Все на що спромоглися “Острови” – це дальній постріл Гайдара, з яким легко впорався голкіпер. А от левадці могли збільшити свою перевагу, проте вкотре у матчі Чернов програв “ближній бій” Міняйлу.

Погода