Новини - 18-01-2010, 10:01 - sasa 207

Вчитель, з якого треба брати приклад

Вчитель, з якого треба брати приклад

16 січня полтавському тренеру Івану Глушку виповнилося 80 років.

З цією ювілейною датою найдосвідченішого фахівця \”королеви спорту\” вітали його численні вихованці. Протягом свого тренерського життя Іван Тимофійович виховав декілька тисяч спортсменів. Серед його вихованців – учасники Олімпійських ігор, чемпіони і призери чемпіонатів Європи, СРСР, України, дефчемпіонатів (для спортсменів з вадами слуху) Європи і України. Велика кількість полтавців – вихованців Івана Глушка була рекордсменами України у різних вікових категоріях. В Івана Тимофійовича був і залишається специфічний тренерський \”нюх\” на таланти. Саме тому його вихованці творили рекорди СРСР і України у різному віці – серед школярів, серед юніорів, серед дорослих.

Іван Тимофійович став першим в історії заслуженим тренером України на Полтавщині. Цю відзнаку він отримав у 1964 році, коли йому виповнилося лише 34 роки – за масштабами колишнього Радянського Союзу це було унікальне явище. Він став одним з наймолодших заслужених тренерів в історії України. А міг стати ним ще на два роки раніше. Однак стара радянська бюрократична машина не поспішала з присудженням йому почесного звання через його молодість.

Діяльність Івана Глушка дійсно унікальна. Він одночасно міг займатися трнеуванням і школярів-початківців, і майстрів спорту міжнародного класу – наівть тоді, коли виконував обов\’язки державного тренера з легкої атлетики по Полтавській області. На цій посаді Іван Тимофійович відповідав, як кажуть, своєю головою за розвиток легкої атлетики в усій області і конкретні результати легкоатлетів Полтавщини на всеукраїнському рівні.

Всі вихованці поважають Івана Тимофійовича перш за все за його людську скромність і мудрість. І цінують його не лише як видатного тренера, а й як великого ВЧИТЕЛЯ. Вчителя, з якого треба брати приклад, щоб досягати максимального можливого результату…


Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода