- 31-12-2012, 11:12 - sasa 211

Від невдач до покращення

Від невдач до покращення

Наприкінці кожного календарного року футбольні фахівці підводять певні підсумки, визначають кращих гравців, тренерів, найкращі голи та ін. Футбольні ж уболівальники згадують події, пов’язані з улюбленою командою, які так чи інакше вплинули на її виступи й спортивні результати. Сайт уболівальників пропонує своїм відвідувачам такий собі хіт-парад найцікавіших подій, пов’язаних із полтавською «Ворсклою» у 2012 році.

 

\”Втеча\” року

У даній номінації першість тримає тренер, з яким пов’язані найбільші досягнення «Ворскли» за останні десять років – Микола Павлов. Керманич «біло-зелених» наприкінці сезону 2011/12 при діючому контракті пішов у відпустку, з якої у полтавську команду так і не повернувся. Можна по-різному відноситися до вчинку Миколи Петровича, але з упевненістю можна стверджувати одне: пішов Павлов з команди некрасиво. І навіть тоді, коли відомий футбольний журналіст Денисов на всю Україну оголосив, що тренер полтавців почав вести переговори з маріупольсьим «Іллічівцем», Павлов продовжував удавати, що нічого не відбувається. Без мене мене женили, я вийду з відпустки на роботу в Полтаву – подібні висловлювання Миколи Петровича після його наступного демаршу виглядають щонайменше дивно.

 

\"Микола

 

Грім року

У даній номінації зі значним відривом перемагає Артем Громов. Його гол у ворота київського «Динамо» за рівнем значимості можна вважати найкращим голом року, адже він став переможним і допоміг здобути третю перемогу над київським грандом за часів виступів ворсклян у вищій лізі.

 

\"Артем

Скандал року

Наприкінці минулого чемпіонату інофрмаційний простір буквально підірвали два попередження, які отримали в Одесі Павло Ребенок і Йован Маркоскі. Усе б нічого, але ці картки були не зовсім обов’язковими і гравці через них мали пропустити наступну гру проти донецького «Шахтаря», який вів на той час відчайдушну боротьбу з «Динамо» за чемпіонство. Щось тут  нечисто – твердили деякі фахівці й інтернет-спільнота. Переконати їх у протилежному «Ворскла», на жаль, не змогла, поступившись гірникам без особливих шансів.

 

\"\"

 

\”Жарт\” року

Думається, керівництву, тренерському штабу і футболістам «Ворскли» в подальшому не потрібно дивуватися порожнім трибунам на домашніх матчах у Полтаві. Після того, що трапилося 1-го квітня 2012 року, жоден поважаючий себе вболівальник, швидше за все, на стадіон ще довго не піде. Ніхто не хоче бути обдурений знову…

 

\"Ворскла

 

Трансфер року

Цю номінацію ми віддали словацькому форварду Івану Лієтаві. Перехід Івана до “Ворскли” можна вважати трансфером зі знаком «мінус». На словацького форварда як тренери, так і уболівальники покладали великі надії, які не справдилися. Як наслідок, Іван ще до кінця сезону був повідомлений тренерським штабом про те, що має підшукувати собі нову команду.

 

\"Іван

 

Невдача року

Такою можна вважати роботу у Полтаві старшого тренера Вадима Євтушенка, який залишив кіровоградську «Зірку» і був покликаний замінити Миколу Павлова. Провальний старт і слова тренера після поразки 1:4 від «Шахтаря» про те, що «Ворскла» рухається у правильному напрямку, призвели до того, що Вадим Анатолійович змушений був залишити «Ворсклу».

 

\"Вадим

 

\”Пожежник\” року

У даній номінації впевнену перемогу здобув Сергій Свистун. Тренер дубля ворсклян перехопив естафетну паличку від Євтушенка і мав виправляти складну ситуацію, в якій опинилася команда. Із чим з успіхом і впорався. За що був винагороджений – приставка «в.о» уже після закінчення першого кола перетворилася у повноцінного «старшого тренера». Чи стане ця посада, на відміну від Євтушенка, щасливою для Свистуна, побачимо вже у 2013 році, який, сподіваємося, підготує нам немало приємних сюрпризів.

 

\"Сергій

 

Курйоз року

Найбільшим курйозом року, на наш погляд, стала поява у воротах ворсклянина Романа Безуса, який змушений був одягти воротарський светр і рукавички у матчі проти криворізького «Кривбасу», замінивши вилученого Сергія Долганського. Але як не старався Роман, але зберегти свої ворота «сухими» так і не зумів.

 

\"Безус-воротар\"

 

Покращення року

У даній номінації перемагає провідний менеджер ФК «Ворскла» Костянтин Маньковський, який відрапортував про підвищення відвідуваності домашніх матчів за друге коло сезону 2011/12 аж на 1000 глядачів. Нам особисто видається некоректним порівняння відвідуваності першої і другої половини сезону, в яких матчі з командами-лідерами, на які завжди приходить більше людей, розподілені нерівномірно.

 

\"\"

 

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

У матеріалі використано фото офіційного сайту \”Ворскли\”

Погода