Першість Полтавщини - 09-09-2009, 10:09 - sasa 211

\”Ви звідси не виїдете – 2\”

\”Ви звідси не виїдете – 2\”

Чемпіонат полтавщини. Друга ліга. Група \”А\”

17 тур.

«Харчовик» (Червонозаводське) – «Темп» (Градизьк) – 1:2
Леонтович, 25. –  Курганський, 60, Черняк,67.
«Темп» Саух, Пронін, Латенко, Орендаренко, Курганський, Черняк, Пащенко, Новоселецький (Розторгуєв), Ларіонов, Костенко (Григорьєв), Безверхий (Крупко).
 
    Цей матч виявився  продовженням гри першого кола у Градизьку. Пам’ятаєте гучну статтю під назвою «Ви звідси не виїдете»? Нагадаю, шо в ній йшлося про те, як уболівальники «Темпа» погрожували під час гри гравцям гостей і суддям. Звичайно, фани «Харчовика»  ознайомилися з її змістом і вирішили не зупинятися тільки на погрозах, а пішли ще далі. Але це було в кінці.Спочатку була гра.
    З перших хвилин місцеві футболісти пішли вперед, намагаючись будь-що забити швидкий гол. Біля воріт «Темпа» відразу виникло декілька небезпечних моментів, один з яких був стовідсотковим. Нападаючий «Харчовика» не влучив у порожні ворота. Але поступово гра вирівнялася і вже градижчани мали забивати. В цьому випадку господарів врятувала поперечина. І все ж відкрили рахунок червонозаводчани. Сергій Леонтович, отримавши м’яч в штрафному майданчику, невідпорно пробив у дальній кут воріт.
    У другому таймі гра змінилася. Тепер гості більше контролювали хід подій на полі. Вони почали один за одним створювати небезпечні моменти. В одному з епізодів здалося, що воротар «Харчовика» дістав м’яча з-за лінії воріт, та іншої думки був суддя. А вже через декілька хвилин  Олексій Ларіонов був зупинений захисниками з порушенням правил. До воріт було метрів 25. Штрафний взявся виконувати Вячеслав Курганський. Удар прийшовся точнісінько в дев’ятку.    
1:1. Пройшло якихось хвилин сім і чергова атака градижчан завершилася другим взяттям воріт. Відзначився точним ударом з-за меж штрафного майданчика Дмитро Черняк.
    Після цього гра набула досить нервового характеру. Ця нервовість передалася і на глядачів. В усіх невдачах на полі своєї улюбленої команди вони звинувачували як суперників так і арбітра матчу.
   А коли наприкінці зустрічі, за нецензурну лайку в свій бік, суддя видалив одного з гравців господарів, нерви у деяких вболівальників не витримали. Вони побігли на поле для того, щоб «культурно запитати» у людини зі свистком  для чого він показав червону картку. Цей інцидент вдалося вгамувати, але тільки до фінального свистка.
    А коли він прозвучав, місцеві «любителі» футболу, з почуттям гідності, в центрі поля накинулися на бригаду арбітрів і почали відпрацьовувати на них свої удари як ногами так і руками. Якимось дивом, та за допомогою декількох місцевих гравців, судді дісталися до роздягалки. Де в цей час були органи правопорядку невідомо. Вболівальники ж ще довго не розходилися зі стадіону, розташувавшись біля входу до роздягалки. Ось так і закінчився цей матч. Чекаємо на рішення дисциплінарного комітету. Адже подібні випадки зустрічалися тут і раніше.

Валерій Білявський
 

Погода