Матчі - 04-12-2021, 07:12 - admin 2681

Відбилися

У матчі з незабитим пенальті у суперника й вилученням у своєму складі "Ворскла" здобуває одне очко.
Відбилися

“Рух” (Львів) – “Ворскла” (Полтава) 0:0

Протокол матчу.

Матч у Львові проти «Руху» не виправдав сподівань полтавських уболівальників. Холодний душ попереднього туру не був випадковим, а наша команда поки не може демонструвати хорошу гру тоді, коли лідери в особі Степанюка й Тілля не готові на сто відсотків.

Чесно кажучи, про цей матч взагалі писати не хочеться. «Ворскла» не створила в атаці майже нічого небезпечного й більшу частину ігрового часу голкіпер суперника Юрій Паньків відверто нудьгував. Виділити можна хіба невеликі відрізки на початку кожного з таймів тривалістю в десять-п’ятнадцять хвилин. У ті моменти «Ворскла» хоча б віддалено нагадувала себе зразка оптимальних кондицій першого кола.

У решту часу все було дуже погано. «Рух» був швидшим, ефективніше пресингував та гостріше атакував. На 38-й хвилині полтавці в одній атаці суперника пережили відразу три стресові події. Суперсейв Різника після удару головою з близької відстані в виконанні Бойчука, добивання в поперечину від Сапуги й фол у штрафному майданчику від Якубу, який збив Романа. Виконував одинадцятиметровий Климчук й перехитрити Різника не зумів. На хибний замах воротар «Ворскли» не купився, а потім спрацював по удару й відбив м’яча, що летів у лівий нижній кут на комфортній висоті. Наразі суперники не можуть забити Різнику вже п’ятий пенальті поспіль (один удар в поперечину й чотири сейви воротаря). Трохи пізнше ми дамо розгорнуту статистику по всім воротарям «Ворскли» часів вищої та Прем’єр-ліги, але вже зараз можна сказати, що Дмитро обійшов Віталія Постранського, в якого було чотири поспіль відбитих пенальті.

У перерві Юрій Максимов зняв з гри Руслана Степанюка й випустив Данила Кравчука. Спочатку це дало короткостроковий ефект, але дуже швидко повторилася ситуація, як в матчі проти київського «Динамо». З інтервалом у вісім хвилин Кравчук заробив два попередження з нічого й пішов до роздягальні. «Ворскла» півгодини мала грати в меншості.

Цього часу було вдосталь для того, щоб «Рух вирвав перемогу. Львів’яни йшли вперед, але не оголяли тили. Леонід Кучук хотів виграти, однак розумів, що шанс пропустити швидку контратаку в випадку навали теж був немалим. Тому йшли вперед львів’яни обережно. «Ворскла» самовіддано відбивалася. Мабуть, за масовіддачу хлопців варто похвалити. Всі працювали на оборону. Проте це не завадило «Руху» створювати хороші моменти. З неприємним ударом Климчука в дальній кут впорався Різник. А на другій компенсованій до основного часу хвилині Валерій Федорчук відверто пробачив «Ворсклу», коли не влучив в ворота, комфортно пробиваючи головою й знаходячись в кількох метрах від воріт.

Як це не парадоксально прозвучить, але полтавці могли навіть перемогти. За пару хвилин до моменту Федорчука Челядін підрізав головою м’яча в дальній кут після передачі Кане. Артем знаходився спиною до воріт і забити там було складно. Колись, подібний гол у матчі проти ФК «Харків» записав на свій рахунок Ахмед Янузі. Цього разу м’яч пішов по неприємній для Паньківа траєкторії, але у дальню «дев’ятку» не пірнув. Та й воротар, як здалося, ситуацію контролював.

0:0. «Ворскла», без сумніву, здобула одне очко. Чого чекати від команди через тиждень у матчі проти ПФК «Львів» зрозуміло не дуже.

Олександр Данник

Фото upl.ua

Погода