Останні новини - 21-09-2013, 09:09 - sasa 178

Випробування Містером

Випробування Містером

Шахтар – Ворскла
21 вересня. Донецьк. Стадіон Донбас Арена. Початок о 18.30.

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Пряма трансляція на каналі Футбол та Першому національному
Прогноз ― 3:1

Сьогодні полтавській Ворсклі належить провести матч у Донецьку проти чинного чемпіона країни – Шахтаря. Гірники наразі в чемпіонаті не можуть перемогти ось уже три матчі поспіль (дві поразки і нічия) і займають четверте місце у турнірній таблиці, на три очки випереджаючи Ворсклу, яка займає п’яту позицію. Всі ми розуміємо, що четверте місце – це не те місце, яке може задовольнити амбіції керівництва донецької команди. Та і перспектива вчетверте поспіль не виграти у чемпіонаті навряд порадує уболівальників Шахтаря. Тому можна не сумніватися, що полтавців на Донбас-Арені очікує теплий прийом. Однозначно додасть упевненості донеччанам перемога, здобута в Лізі чемпіонів над Реал Сосьєдадом.

Втім, проблеми Шахтаря є виключно проблемами Шахтаря. Ворскла ж у минулому турі ледь врятувалася у матчі з Севастополем. У матчі, який, в принципі складався для полтавців у переможному ключі. Але знову забивши першими ми не можемо перемогти. Очевидно, що ці проблеми лежать в області психології. І над цим Василю Сачку та його тренерському штабу ще потрібно працювати. Адже те, що Ворскла може забити в Донецьку, виглядає дуже імовірним, адже полтавці в жодному з матчів нинішнього чемпіонату не йшли з поля без забитого м’яча. У контексті забитих м’ячів варто додати, що Адіс Яхович пропустить матч у Донецьку. Але відбув дискваліфікацію Ахмед Янузі.

Ну і говорячи про протистояння Шахтар – Ворскла не можна не відзначити тренерське протистояння. Василю Сачку доведеться пройти випробування Містером. До Мірчі Луческу можна по-різному ставитися як до людини (чого лише варта його відмова відмова потиснути руку після матчу тренеру Карпат Севидову), але факти – річ уперта. Сачку протистоятиме один із найдосвідченіших і одночасно найтитулованіший тренер української Прем’єр Ліги. Чим зможе здивувати свого візаві Василь Вікторович Сачко – побачимо вже завтра.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода