Баскетбол - 29-04-2010, 08:04 - sasa 340

Високий злет \”Сокола\”

Високий злет \”Сокола\”

Завершився чемпіонат України з баскетболу серед юнаків 1998 року народження, в якому брали участь кращі дитячі баскетбольні команди. І переможцем цих престижних змагань став лубенський БК «Сокіл».

\”Фінал чотирьох” всеукраїнської дитячо-юнацької баскетбольної ліги три дні тривав в Лубнах на майданчику місцевої ДЮСШ. За нагороди вели боротьбу БК «Донецьк», «Азовмаш» (Маріуполь), «СДЮСШОР-2» (Одеса) і лубенський БК «Сокіл». Усі поєдинки турніру проходили напружено, адже за силою команди були майже рівні. Про це свідчать самі рахунки поєдинків. Наприклад, у перший день змагань соколята перемогли з рахунком 42:41 сильний «Азоамаш», а одесити 59:57 БК «Донецьк». Наступного ігрового дня юні лубенці не залишили жодних шансів донецькій команді – 67:43 на користь господарів майданчика. А одеський клуб здолав 45:44 маріупольців. В останній день турніру донеччани «розклеїлися» і поступилися 22:64 «Азовмашу». І «головним фіналом» змагань була зустріч лідерів, які не зазнали поразок – лубенців і одеситів. Після двох перших десятихвилинок лідирували господарі – 28:24. У третьому відрізку перевага їх зросла на 10 очок, а ось в останній десятихвилинці БК «Сокіл» «віддав» ініціативу супернику, втративши 8 очок. Все ж, у підсумку бажана і важлива перемога лубенців з кінцевим рахунком 46:44. Чемпіоном України став БК „Сокіл”, який у виснажливих змаганнях юнацької баскетбольної ліги, починаючи з осені 2009 року, не зазнав жодної (!) поразки. А протистояли представникам Полтавщини потужні команди з великих міст країни. Готували до змагань команду досвідчені молоді тренери районної ДЮСШ «Колос» Ігор Юшко і Владислав Касян. Одеський „СДЮСШОР-2” посів друге місце, а маріупольці здобули «бронзу». Склад непереможених соколят був таким: Кирило Касян, Сергій Соколенко, Максим Сивокінь, Павло Волошин, Конго-Інгараджі Луї Філіп, Максим Євтухов, Богдан Ткаченко, Андрій Коваль, Антон Безверхий, Олександр Мироненко, Олександр Антоненко.

Головним спонсором команди виступила компанія «ВІА ТРЕЙD», яку очолює луб енець Іван Власенко. Як повідомив президент БК «Сокіл» Сергій Соколенко, у планах лубенської команди виступати на більш високому рівні – «Слов’янській баскетбольній лізі», в якій боротьбу ведуть юнацькі команди з Росії, України і Білорусі. Організатори змагань висловлюють подяку начальнику управління з питань фізичної культури і спорту Віктору Пожечевському та голові Полтавської обласної федерації баскетболу Андрію Кондрашову.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода