Матчі - 24-10-2020, 10:10 - admin 996

Вистояли!

"Ворскла" в меншості відстояла нічию на виїзді в матчі проти "Шахтаря".
Вистояли!

“Шахтар” (Донецьк) – “Ворскла” (Полтава) 1:1 (1:1)

Протокол матчу.

Коронавірус змушує більшість українських футбольних команд підлаштовуватися під нові реалії.

Перед матчем між «Ворсклою» та «Шахтарем» гравці, які захворіли, були в складах обох команд. До того ж «гірники» за кілька днів до цього грали в Мадриді проти «Реала» в рамках групового раунду Ліги чемпіонів. Тому десь вболівальники мали сподівання, що полтавці зможуть використати це на свою користь. Була ще історія про перенесення гри з Полтави в Олександрію, а потім у Київ, проте зайвий раз говорити про неї не хочеться.

Гра розпочалася з атак «Шахтаря», але «Ворскла» досить швидко збила порив господарів поля. Допомогли їй у цьому донецькі захисники. Вони надто безпечно розігрували м’яча на власній половині поля. Кулач обікрав Бондаря, вийшов сам на сам з Трубіним і переграв воротаря – 0:1. Поки донеччани приходили до тями, Владислав ще двічі міг засмутити свою колишню команду. Кулач двічі виходив на побачення з Трубіним. Спочатку воротар вчасно вийшов уперед й максимально звузив кут обстрілу. У цьому моменті нападнику довелося пробити в Трубіна. А потім Кулач обрав цікаве рішення й перекидав воротаря, однак технічно виконав удар погано й Трубін м’яча забрав.

Розплата за невикористані моменти настала на 33-й хвилині. «Шахтарю» нарешті вдалося розтягнути полтавську оборону й знайти прогалину в штрафному майданчику. У Манора Соломона було достатньо часу, щоб прийняти м’яча, оцінити позицію Різника й спокійно пробити в правий від воротаря нижній кут – 1:1.

На початку другого тайму полтавці встигли провести одну непогану контратаку і… залишилися в меншості. Альюн отримав другу жовту картку й відправився додивлятися гру на трибуни. До кінця матчу залишалося 37 хвилин – ціла вічність.

В ідеалі навіть за таких умов треба було прагнути проводити контратаки. З цим у полтавців були проблеми. А ось з грою в обороні – ні. Грубо захисники полтавської «Ворскли» помилилися лише один раз, коли не закрили на дальній стійці Миколу Матвієнка. Екс-ворсклянин пробивав з відскоком від газону і Різник перевів м’яча на кутовий.

Донецьким футболістам не вистачало свіжості й у багатьох моментах вони діяли надто академічно. Не допомогли змінити ситуацію й заміни Луїша Каштру. Вже у доданий час «Ворскла» нарешті добралася до штрафного майданчика суперника, отримавши право на кутовий. Уперед пішов навіть центральний захисник Яворський. Юрій Максимов хотів виграти матч, але стандарт реалізувати не вдалося. Втім  і нічию за умов, що склалися, можна вважати хорошим результатом. Тільки прикро, що на наступний матч полтавці знову втратили футболістів. Поки як мінімум двох: Альюна і Давіда Пуцліна, для його попередження в матчі проти «Шахтаря» стало четвертим у сезоні.

Олександр Данник

Погода