Новини - 01-02-2010, 08:02 - sasa 304

Визначили кращих

Визначили кращих

У Полтаві закінчився чемпіонат області з боксу, за результатами якого буде сформована збірна команда Полтавщини, що братиме участь у чемпіонатах України різних вікових категорій.

У цьому турнірі виступали спортсмени трьох вікових категорій: юнаки, юніори та дорослі, загалом – 118 чоловік. Протягом чотирьох днів боксери з\’ясовували між собою, хто ж кращий з кращих на Полтавщині. Напружені поєдинки, радість від перемог та розчарування поразками – було всього. Та якщо перший день змагань носив здебільшого \”розігріваючий\” характер, то наступні три дні на рингу було ой як жарко!

Особливо цікавими вийшли поєдинки 30 та 31 січня. 30 числа були проведені півфінальні поєдинки, а 31 січня – фінальні, що стали завершальним акордом обласного турніру. Отже, перейдемо до результатів.

Спочатку поговоримо про юнаків: тут у вазі до 40 кг перемогу святкував Антон Губенко (Полтава), у категорії до 43 кг кращим став Всеволод Сліпченко (Кременчук). Андрій Тарасов (Комсомольськ) став першим у вазі до 46 кг. У вазі до 48 кг переміг Максим Сміюха (Кременчук), у категорії до 52 кг чемпіонат виграв Дмитро Кіндер (Комсомольськ) і нарешті у вазі до 54 кг не було рівних Роману Червоненку (смт Червонозаводське).

У юніорів змагання теж вирізнялися надзвичайною напругою та цікавістю. У категорії до 46 кг – переможцем став Ігор Лісніца (Гадяч), до 50 кг – Владислав Демчіхін (Полтава), до 52 кг – Олександр Сова (Кременчук), до 54 кг – Стас Бойко (Кременчук), до 57 кг – Максим Колотій (Полтава), до 60 кг – В\’ячеслав Космінський (Полтава), до 63 кг – Олександр Хижняк (Полтава), до 66 кг – Артем Бублій (Полтава), до 70 кг – Арай Саркісян (Полтава), і в категорії більше 80 кг переміг Євген Михайлов (Гадяч).

Дорослих спортсменів було не так багато, лише 20 чоловік, які виявляли між собою кращих у чотирьох вагових категоріях. Так, у вазі до 64 кг переміг Дмитро Гордієнко (Полтава), до 69 кг – Антон Капуста (Полтава), до 75 кг – Роман Маілов (Полтава), до 79 кг – Євген Каралін (Полтава).

Були визначені також кращі боксери своїх вікових категорій. Так, найкращим спортсменом серед юнаків визнали Всеволода Сліпченка, серед юніорів – Олександра Хижняка, а серед дорослих – Антона Капусту.

Як пояснив суддя міжнародної категорії Микола Каракулов, з переможців змагань буде сформована збірна області, а вже 8 лютого у Сумах розпочинається чемпіонат України серед дорослих, який триватиме до 15 лютого. У цьому чемпіонаті братимуть участь і наші найсильніші боксери – Микола Семеняга, Олександр Трифонов та Денис Пояцика.

Сергій ДЗЕХ
poltava.pl.ua

Погода