Інтерв'ю гравців, тренерів - 22-04-2012, 09:04 - sasa 152

Володимир Чеснаков: \”Головне – наша совість чиста\”

Володимир Чеснаков: \”Головне – наша совість чиста\”

Захисник \”Ворскли\” матч із \”Зорею\” споглядатиме  з трибун стадіону через перебір жовтих карток

− Володимире, «Ворскла» вже поступово починає підготовку до наступного сезону?
− Так не можна казати. Попереду ще 3 тури, і кожен у нашій команді зосереджений саме на найближчих іграх. Зрозуміло, що суттєво покращити своє становище ми вже не зможемо. Але маємо показувати той футбол, за який у нас є прихильники. Не можна вболівальників розчаровувати.

− А чого не вистачило, у порівнянні з попереднім Чемпіонатом, твоїй команді зараз?
− Це нелегке питання. Не вистачило перемог. Було велике бажання, як мінімум, повторити минулорічний успіх. Але не все вийшло.

− До і після ігор «Ворскли» проти «Шахтаря» та «Динамо» здіймалось багато навколофутбольних розмов…
− Головне, що наша совість чиста. Усі чутки − справа рук недоброзичливців, яких, мабуть, і у нас вистачає. Хто що хоче, той про те і говорить. Дуже прикро, але заборонити займатись наклепами не у наших силах.

− Зараз увійшло у звичку опротестовувати жовті картки. Була інформація, що на твоє попередження під час гри у Києві «Ворскла» також написала офіційного листа до КДК ФФУ…
− Так, я також про це чув. Але мені сказали, що ніхто нічого відмінювати не збирається. Може, так і правильно, щоб ніхто не втручався у протокол після фінального свистка. Але правила мусять бути для всіх однакові. Інша справа, що було дуже прикро отримати попередження за перший же фол, у якому нічого брутального не було. Але це вже історія.

− Отже, ти не зіграєш проти «Зорі». А яке враження справляє на тебе луганська команда?
− За рахунок нових футболістів високого рівня вона помітно додала. І що дуже цінно, це сталось у стислі терміни, адже іноді на адаптацію йде не один місяць. У даному випадку дебютанти безболісно влились до ігрового ансамблю, що й дає зовсім інше враження від виступів луганців. Створюється багато моментів біля чужих воріт. У той же час показники захисту також покращуються.

− Є якісь зміни у підготовці до останніх поєдинків сезону?
− Відмінності зовсім невеликі. Перед відпусткою вже немає сенсу посилено працювати над фізичними кондиціями. До того ж весняна частина змагань зовсім нетривала, і розгубити все те, що було отримано за час зимових зборів, ми точно не встигли. Тому готуємось звичайно − так само, як і до попередніх турів, включаючи зустрічі із грандами.

− Тим не менше, сезон закінчується. Ти матимеш змогу вийти на поле хіба що в останньому турі проти «Металіста». Можеш сказати, яким для тебе був останній рік?
− Якщо говорити саме за футбольний сезон − з липня минулого року − найбільш яскраві враження пов’язані з виступами у Лізі Європи УЄФА. Життя, щоправда, так влаштоване, що не все із запланованого, вдається реалізувати. У внутрішніх змаганнях хотіли повторити результат, але безслідно і цей сезон не минувся. Гадаю, ми збагатились черговою порцією досвіду, який і допоможе нам у новому Чемпіонаті. У нас є орієнтир. Щоб досягнути його, хочу закликати наших уболівальників безперервно вірити у нас. І ми віддячимо перемогами.

 

fpl.ua

Погода