Інтерв'ю гравців, тренерів - 29-03-2020, 03:03 - admin 1129

Володимир Чеснаков: “Максимову вдалося підняти наш моральний дух”

Капітан «Ворскли» — про карантин та амбітні плани полтавчан.
футболист Владимир Чеснаков Ворскла

— Зупинка чемпіонату, карантин… Як після цього змінилося життя професійного футболіста?

— Життя серйозно не змінилося, за винятком того, що замість матчів і тренувань більшість часу проводжу вдома разом із сім’єю.

— Форму вдається підтримувати в домашніх умовах?

— Форму підтримую індивідуально. У телефонному режимі кожен із гравців отримує вказівки від наставників і з нетерпінням очікуємо якомога швидшого відновлення чемпіонату.

— За позитивного сценарію чемпіонат доведеться догравати, можливо, навіть влітку за насиченого графіку. Морально й фізично готові будете до такого випробування?

— Морально готовий на всі сто! Минуло лише два тижні карантину, а вже хочеться якомога швидше повернутися до гри. Щодо фізичної готовності, то всі команди будуть у рівних умовах. Можливо, коли буде відома вже точна дата відновлення чемпіонату й для цього будуть сприятливі умови, за тиждень-два проведемо хоча б мінімальні збори.

— Попри невдалий виступ у першій частині чемпіонату, зміна тренера — все ж мала позитивний вплив. Як Юрію Максимову так відносно швидко вдалося реанімувати команду?

— Йому вдалося згуртувати та об’єднати довкола себе весь колектив та підняти наш моральний дух. Взимку провели дуже плідні збори, де всі хлопці виклалися сповна й швидко прийняли філософію нового наставника. У підсумку, це дало свої плоди.

— Юрій Максимов сказав, що головне завдання — не вилетіти. Але сезон ще можна врятувати. У запасі залишається козир, у вигляді Кубка України, де в півфіналі на вас чекає «Маріуполь»…

— Ми налаштовані оптимістично. Окрім боротьби в Кубку України, намагатимемося й через плей-офф поборотися за путівку в єврокубки. Усвідомлюємо, що амбітні плани це добре, та нині головне аби наше життя повернулося до звичного режиму, ситуація стабілізувалася, й люди були здорові. А потім пограємо і в футбол.

УПЛ

Погода