Інтерв'ю гравців, тренерів - 16-12-2016, 02:12 - АлиМон 161

Володимир Чеснаков: \”Ми заробили три з плюсом\”

Володимир Чеснаков: \”Ми заробили три з плюсом\”

Дзвінок кореспондента «КОМАНДИ» застав капітана «Ворскли» Володимира Чеснакова в аеропорту буквально за лічені хвилини до посадки на міжнародний рейс. Так що інтерв\’ю довелося робити буквально з коліс, а якщо точніше – з шасі літака … 

– Володя, вітаємо з початком відпустки! В якому напрямку тримаєш шлях? 

– Дякую за вітання! Футбольний рік був довгий, особливо непростий видалася осіння частина сезону, в яку я б включив і серпень з його єврокубковими невдачами «Ворскли» … А лечу зараз в Таїланд. Хочеться приділити час своїм близьким і як слід відпочити. 

– У плані вибору місць для подорожей дотримуєшся давно випробуваних варіантів або більше подобається різноманітність? 

– Влітку ми з сім\’єю частіше їздимо до Туреччини, а взимку хочеться побачити щось нове. Таїланд – хороший варіант: можна і екскурсії відвідати, і повалятися на пляжі біля води. Може бути, пірну з аквалангом. Хоча взагалі я не любитель занадто активного відпочинку. Хочеться відійти від фізичних навантажень, яких було достатньо в останні місяці. 

– Можна сказати, що «Ворскла» завершила рік на мажорній ноті – вперше за багато турів піднялася на шосте місце, яке дасть право грати в провідному секстеті на другій стадії чемпіонату. Яку оцінку ти поставив би команді за всі минулі тури? 

– Якщо за п\’ятибальною шкалою, то ми заробили «три з плюсом». «Плюсик» – за останні три тури, в яких ми не програвали. Якби не ці матчі, то, не виключено, говорили б зараз про провал. А так промінчик надії у нас з\’явився … Не секрет, що наша команда відчуває серйозні фінансові труднощі – заборгованість із зарплати сягнула десь 10 місяців. І це, звичайно, наклало свій відбиток на психологічний стан гравців. Професійний футбол – важкий вид діяльності: кожен день ризикуєш отримати травму, ставиш під загрозу своє здоров\’я. І коли немає впевненості в завтрашньому дні, важко шукати мотивацію. 

– Тим не менше, двічі відібрати очки у «Динамо» вдається далеко не кожному колективу … 

– За це варто сказати спасибі всім нашим хлопцям. Гравці «Ворскли» взагалі славляться тим, що не падають духом і завжди залишаються згуртованою командою. 

– Цікаво, що луцьку «Волинь» ви обіграли двічі – і вдома, і в гостях. В останньому матчі з лучанами в вашій команді дебютували відразу три молодих гравця – Шаповал, Ічанський і молодший брат легенди «Ворскли» Ардін Даллку … 

– Перші двоє виходили, що називається, по рахунку на останні хвилини гри – ситуація дозволяла. Ардін ж відіграв всю зустріч і показав себе молодцем. У захисті діє також самовіддано, як і його старший брат. Хто знає, може, виросте в майбутньому в такого ж зрілого майстра, як і Арменд. Всіх новобранців «Ворскли» можна тільки похвалити за старання і побажати успіху в подальшому. 

– Ти напевно дивився українське дербі «Динамо» – «Шахтар». Які враження від цього матчу? 

– Такі видовищні поєдинки, без сумніву, є окрасою нашого чемпіонату! Гра обох команд порадувала, та й голи були на будь-який смак. Мені як захиснику прикро тільки за Женю Хачеріді. Прекрасно розумію, що він не винен в тих двох м\’ячах, які записали йому в пасив. Я, на жаль, знаю, що відчуває гравець, коли забиває в свої ворота. Те, що сталося – не більше ніж нещасний випадок …

Погода