Матчі - 23-10-2016, 06:10 - Націоналіст 171

Вольова перемога «Ворскли» в Одесі

Вольова перемога «Ворскли» в Одесі

«Чорноморець» – «Ворскла» – 1:2 (0:0)

 

«Чорноморець»: Боровик, Хочолава, Мартиненко, Люлька, Филимонов, Смирнов, Андрієвский (Ковалець, 91), Кабаєв (Третьяков, 73), Данченко, Хобленко (Барилко, 83), Коркішко.

 

«Ворскла»: Непогодов, Кобахідзе (Сапай, 93), Чеснаков, Сімінін, Кравченко (Скляр, 55), Коломоєць (Загорулько, 82), Пердута, Бартулович, Голодюк, Ребенок, Турсунов.

 

Голи: Коркішко, 48 – Коломоєць, 54, 79.

 

Попереджені: Хобленко, 6, Смирнов, 41, Андрієвський, 79 – Бартулович, 40, Голодюк, 81, Непогодов, 90.

 

Напередодні виїзду до Одеси Василю Сачку знову довелося вирішувати кадрові проблеми. Не міг прийняти участь в матчі через перебір попереджень Олексій Дитятьєв. Також «випав» ще один центральний захисник – Андрій Пилявський.

 

У результаті оборона «Ворскли» мала як інколи експериментальний вигляд. Пару центральних захисників склали Чеснаков і Сімінін, зліва грав Ребенок, а справа – Пердута.

Проте реально перевірити в дії полтавський захисний квартет в першому таймі «Чорноморець» не зміг. Обидві команди грали аж надто обережно й  не створили жодного гольового моменту.

 

Хід гри змінив гол Коркішка на 48-й хвилині. Півзахисник «моряків» пошив у дурні спочатку опорних півзахисників «Ворскли», а потім і центральних захисників. Удар в правий нижній від голкіпера кут воріт з меж штрафного майданчика був для Непогодова непосильною задачею – 1:0.

 

Після голу гра пішла значно жвавіше. Полтавці трохи додали у швидкості, але рахунок зрівняли все ж не без долі везіння. На 54-й хвилині пас Голодюка у штрафний майданчик підкорегував Андрієвський. У результаті м’яч потрапив до Коломойця, який  розпорядився ним так, як має розпоряджатися форвард. Спочатку прикрив корпусом від захисника, а потім потужно пробив повз Боровика – 1:1. Буквально через кілька хвилин ворскляни могли забивати ще раз, але Турсунов не влучив у ворота ударом з-за меж штрафного майданчика.

 

Господарі недовго приходили до тями й кинулися в атаку. Гравці «Чорноморця» розуміли, що нинішню «Ворсклу» можна обігрувати. Двічі дуже небезпечно пробивав здалеку Андрієвський – трохи неточно. А удар головою Смирнова прийняла на себе дальня стійка. У ці хвилини полтавцям було і справді сутужно. Підопічним Сачка залишалося лише терпіти й чекати на свій шанс.

 

І «Ворскла» його дочекалася. На 79-й хвилині пройшла домашня заготовка при розіграші кутового. Навіс з правого флангу пішов на лінію штрафного майданчика, де самотньо стояв Коломоєць. У Юрія було вдосталь часу, щоб підготувати удар зльоту, тому Боровик не мав жодного шансу: м’яч від стійки пірнув у ворота – 1:2.

 

Одесити не склали зброю й продовжили шукати щастя біля воріт Непогодова, але реально претендували на взяття воріт лише раз, коли удар Третьякова прийняла на себе все та ж дальня стійка.

 

У доданий час полтавці грамотно збивали темп й довели гру до перемоги. «Ворскла» перервала чотирьохматчеву програшну серію в чемпіонаті й у випадку домашньої перемоги над «Олександрією» в наступному турі може суттєво покращити свої турнірні перспективи.

 

Сам результат матчу навряд можна вважати закономірним. «Чорноморець» явно не заслужив на поразку. Футбольна фортуна, напевне, віддала борг нашій команді за попередні матч, в яких вона виглядала не гірше за суперника, але поступалася.

 

Олександр Данник  

 

Погода