Анонси - 24-02-2010, 07:02 - sasa 214

\”Ворскла\” їде підкорювати \”Донбас Арену\”?

\”Ворскла\” їде підкорювати \”Донбас Арену\”?

Ось і дочекалися. Український футбол повертається до нас. За доволі
тривалу зимову перерву ми вже встигли скучити за нашим футболом, і за
\”Ворсклою\” зокрема. Ворскляни розпочинають офіційний 2010 рік не аби-де,
а на найкращому стадіоні країни матчем проти чинного володаря Кубка
УЄФА!

Шахтар – Ворскла (1:1)*

28 лютого. Донецьк. Стадіон \”Донбас Арена\”. Початок о 15.00
Пряма трансляція на каналі \”Футбол\”
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 0:1

Останнім часом для \”Ворскли\” команда Мірчи Луческу стала, як рідна. Якщо раніше ми пишалися легендарною перемогою 4:3 над київським \”Динамо\”, то тепер ми ще довго згадуватимемо мінімальну кубкову перемогу. Ще б пак – гол Василя Сачка 31 травня минулого року подарував Полтаві Кубок України! Таке свято – на все життя. Втім, це вже історія, і попереду – нова гра з гірниками. А вона обіцяє бути цікавою. За зиму команда Миколи Павлова непогано підготувалася, провела низку вдалих спарингів.

Щодо гірників, то вони гратимуть на третій день після повторного матчу з \”Фулхемом\”. Перший матч \”Шахтар\” програв – 1:2 і тепер має відігруватися, отже – витрачати чимало сил. Багато в чому настій гірників залежатиме від підсумку цього двобою. Можливо, вже на матч із \”Ворсклою\” дончани вийдуть у ранзі екс-володаря Кубка УЄФА.

Щодо статистики матчів \”Шахтар\” – \”Ворскла\”, то вона добре відома усім. Крім перемоги в кубковому фіналі, є в нашому арсеналі ще одна-єдина перемога з аналогічним рахунком, здобута в серпні 2008-го. Тоді влучний дальній удар Сергія Кравченка виявився переможним у матчі. \”Ворскла\” заслужено вперше перемогла \”Шахтар\”, якого не могла здолати 15 років! Крім того, у першому колі гра в Полтаві завершилася внічию 1:1. Так що можна сказати, вже дві гри поспіль із гірниками ворскляни не програють! А якщо копнути в глиб історії, то знайдемо там чимало дуже непристойних рахунків для \”Ворскли\”. Тут полтавці і 0:4, і 3:7, і 0:3, і, навіть, 0:8 програвали – і згадувати не хочеться про це. До того ж, у Донецьку біло-зелені спромоглися лише 4 рази звести матчі до нічийного результату. Тричі це робили земляки у чемпіонаті країни (всі матчі завершилися з рахунком 0:0) і раз у Кубку (1:1). Щоправда, для \”Шахтаря\” цей повторний матч не мав великого значення, адже команда розгромила ворсклян у першому матчі, в Полтаві – 3:0.

Матчі з гірниками в Донецьку гралися на двох стадіонах – \”Шахтарі\” та РСК \”Олімпійський\”. Наразі командам доведеться вперше зустрітися на новій \”Донбас Арені\”. Цікаво, що з моменту відкриття її \”Шахтар\” ще жодного разу там не поступався. Більше того, гірники в чемпіонаті України не втратили жодного очка і пропустили в свої ворота поки що лише два голи! Єдиній команді, якій вдалося не програти там, став бельгійський \”Брюгге\”, який у матчі Ліги Європи зіграв унічию – 0:0. Тож можливо, саме \”Ворсклі\” вдасться першою з українських команд підкорити \”Донбас Арену\”?  А чому б і ні…

Олександр СТАДНИЧЕНКО

Погода