- 19-11-2016, 11:11 - Націоналіст 314

«Ворскла»-«Дніпро»: найпам’ятніші матчі

«Ворскла»-«Дніпро»: найпам’ятніші матчі

Продовжуємо згадувати найпам’ятніші матчі «Ворскли» з майбутніми суперниками. Цього разу на черзі дніпровський «Дніпро».

17.08.1996. «Дніпро»-«Ворскла» 1:1

Перше побачення команд в чемпіонатах України. «Ворскла» тільки вийшла до вищої ліги й перед матчем 5-го туру мало хто міг припустити, що саме з полтавцями «Дніпру» доведеться вести запеклу боротьбу за бронзові нагороди з розв’язкою в останньому турі.

Гості привезли до Дніпра кілька сотень вболівальників на чолі з мером міста Анатолієм Кукобою й виглядали на фоні старожила елітного дивізіону дуже достойно. На 45-й хвилині рахунок ударом головою відкрив Сергій Чуйченко. «Дніпро» врятувався від поразки в другому таймі завдяки точному удару Дениса Філімонова.

12.07.1999. «Ворскла»-«Дніпро» 4:0

Перша й поки єдина велика перемога нашої команди над «Дніпром». Після відносно невдалого попереднього сезону команда Анатолія Конькова була сповнена бажання реабілітуватися перед своїми вболівальниками і одним з перших під «роздачу» потрапив «Дніпро» Леоніда Колтуна. «Ворскла» забила по два голи в кожному з таймів, не залишивши супернику жодного шансу. Точні удари на рахунку Головка, Леженцева, Мазяра й Онопка.

20.06.2000. «Дніпро»-«Ворскла» 2:1

Матч, навколо якого ходило дуже багато чуток. Справа в тому, що господарі до останнього туру не гарантували собі прописку в елітному дивізіоні й перемога була потрібна їм, немов повітря. У той же час «Ворскла» вже ніяких турнірних завдань не вирішувала, гарантувавши собі участь в Кубку УЄФА.

Звісно, прямих доказів договірного характеру цієї зустрічі наразі не існує, але те, що полтавці вийшли на гру з не найбільшою мотивацією, сумнівів теж не викликає. У підсумку дніпряни здобули необхідний результат завдяки голам Шевцова й Задорожного (з пенальті). Між їх точними ударами відзначився полтавець Мелащенко.

01.06.2003. «Ворскла»-«Дніпро» 2:0

У зимове міжсезоння Андрію Балю вдалося запросити до Полтави багатьох сильних за мірками українського чемпіонату легіонерів. За короткий проміжок часу було зібрано доволі боєздатний колектив, який міг протистояти командам з верхньої частини турнірної таблиці й відбирати в них очки.

Саме це трапилось у матчі проти «Дніпра». Полтавцям дуже допоміг швидкий гол. Маковей заробив пенальті, а словенець Зоран Павловіч блискуче його реалізував. Надалі «Дніпро» всіма силами намагався відігратися, але у той день захист «Ворскли» пройти було неможливо. На післяматчевій прес-конференції керманич дніпрян Євген Кучеревський відзначив, що давно не бачив команди, яка б так зразково оборонялося.

Усе закінчилося контратакою господарів, у якій красивий гол дальнім ударом провів Сергій Шевцов.

26.10.2005. «Ворскла»-«Дніпро» 1:0

Єдине кубкове протистояння між командами. На стадії 1/8 фіналу долю рівної гри вирішив пенальті, який Сергій Березка на 90-й хвилині призначив за гру рукою в штрафному майданчику «Дніпра».

До «позначки» підійшов Сергій Єпуряну й вивів свою команду до 1/4 фіналу, де «Ворскла» мінімально поступилася львівським «Карпатам», які на той час представляли першу лігу.

21.09.2008. «Ворскла»-«Дніпро» 1:0

Цей матч запам’ятався голом, який, на думку автора цих рядків, є одним з найкращих у плані комбінаційності за всю історію виступів «Ворскли» у вищій лізі. Удар Дмитра Єсіна на 64-й хвилині став вершиною командної взаємодії команди Миколи Павлова.

11.05.2014. «Ворскла»-«Дніпро» 1:4

Мабуть, найболючіша поразка «Ворскли» від дніпрян. Наприкінці сезону 2013/14 Хуанде Рамосу таки нарешті вдалося створити в Дніпрі команду, яка могла перемагати суперника, незважаючи на несприятливі обставини.

«Ворскла» забила в першому таймі зусиллями Чеснакова, а в другому отримала чисельну перевагу після вилучення Ротаня. Але, навіть перебуваючи в меншості, «Дніпро» зумів оформити розгромну перемогу. У проміжку з 68-ї по 90-ту хвилину голи забивали Коноплянка, Зозуля й Матеус (двічі). Повністю провальний матч для команди Василя Сачка.

Олександр Данник

Погода