- 28-03-2010, 06:03 - sasa 232

“Ворскла” “допомагає” “Кривбасу”

“Ворскла” “допомагає” “Кривбасу”

Кривбас ― Ворскла ― 1:1

Голи: Льопа 30-пен. –  Кулаков 57

Нереалізований пенальті: Цуурі 86 (воротар)

Кривбас: Каніболоцький, Морозюк, Максимов (к), Сердюк, Кіцута (Бартуловіч, 76), Воронков, Кобахідзе (Штурко, 84), Лисицький, Жданов, Льопа, Федорчук (Костишин, 83).

Запасні: Федоренко, Богомазов, Андрієнко, Аголлі.

Головний тренер: Юрій Максимов.

Ворскла: Величко, Матвєєв, Даллку, Краснопьоров (Ґлавіна, 46 Чичиков, 58), Маркоскі, Кулаков, Оніка, Цуррі, Янузі (Сачко, 90+2), Ярмаш, Чеснаков.

Запасні: Чуваєв, Тимченко, Пєсков, Вовкодав.

Головний тренер: Микола Павлов

Арбітр: Сергій Бойко (Іванків).

Попередження: Федорчук 16, Кіцута 28, Цуррі 29, Жданов 40, Оніка 43, Сердюк 45, Морозюк 50, Кобахідзе 77, Величко 90+3
28 березня. Кривий Ріг. Стадіон ”Металург”. Початок о 17.00.

Перед цим матчем суперники ”Ворскли” і ”Кривбасу” у боротьбі за ”місце під сонцем” зіграли невдало. ”Чорноморець” і ”Іллічівець” розійшлися між собою миром, ”Закарпаття” і ”Зоря” і того гірше – взагалі програли. А це значило, що ні одесити, ні ужгородці не змогли обійти ворсклян у турнірній таблиці. Тому вже перед матчем у Кривому Розі полтавці могли спокійно себе почувати. Навіть поразка залишала біло-зелених на своєму, дванадцятому місці. А ось для ”Кривбасу” невдачі суперників подарували прекрасний шанс скоротити відставання від них і продовжити боротьбу за виживання. Але для цього потрібно було обов’язково обіграти ”Ворсклу”.

Напередодні матчу з ”Кривбасом” лазарет ворсклян поповнив Роман Безус, який на розминці отримав травму. Крім того участь у матчі не зміг взяти Геннадій Медведєв, який через перебіг карток пропускав цю гру. Однак повернувся знову до основи Олег Краснопьоров.

До першого забитого голу гра протікала у спокійному руслі. Крім трьох жовтих карток і пригадати нічого. Та й епізод, коли забили господарі поля мало тягнув на гольовий момент. Звичайна боротьба у штрафному майданчику. Даллку вів боротьбу з Лисицький. Останій опинився на газоні і арбітр угледів в цьому епізоді порушення правил. Важко сказати був там пенальті чи ні, але Бойко показав на ”точку”. Можливо албанець трохи й притримував гравця ”Кривбасу”. Як би там не було, але одинадцятиметровий реалізував колишній футболіст ”Дніпра”, уродженець Кременчука Дмитро Льопа. Причому, здалося, що Величко міг взяти це пенальті, але чи то удар був надто сильним, чи на мить голкіпер ”Ворскли” запізнився зі стрибком. І хоч Сергій вгадав напрям удару, але все одно м’яч прослизнув під рукою у сітку воріт. 1:0!

Після голу гра так і тривала повільно, без загострення біля воріт обох команд. Лише жовті картки арбітр справно виписував суперникам. ”Ворскла” за весь перший тайм так і не спромоглася бодай раз вдарити по воротах. Єдиним досягненням в нападі полтавців можна вважати один кутовий. На такій мінорній ноті команди й пішли на відпочинок.

Другий тайм розпочався з першого удару ворсклян по воротах. Як виявилося це була лише прелюдія до голу. На 57-й хвилині рахунок став рівним. Майстер гольового пасу Маркоскі переадресував передачу на Кулакова і той увійшовши до штрафного майданчику вколотив м’яча у ворота Каніболоцького. А після цього стався прикрий епізод із Ґлавіною. Деніс вийшов на заміну після перерви, але провів на полі трохи більше десяти хвилин. Морозюк в одному з епізодів завдав ушкодження хорвату, отримав за це жовту картку, а от Ґлавіна згодом змушений був покинути поле.

Після голу, як не дивно, ігровою перевагою більше володіли гості. ”Кривбас”, як правило, відповідав не стільки гольовими моментами, скільки грубою грою. ”Ворскла” мала забивати двічі після ударів Янузі та Кулакова, але не поталанило.

Але поталанило ”Ворсклі” в черговий раз із пенальті. Цього разу Бойко поставив ”точку” в ворота ”Кривбасу”. До м’яча підійшов штатний пенальтист ворсклян Дебатік Цуррі, але пробив якось і не сильно, і не хитро, якраз по центру поля. Такий нескладний м’яч голкіпер криворіжців взяв без проблем. А забий Цуррі і він міг би повторити досягнення Сергія Чуйченка за кількістю забитих м’ячів в еліті і зрештою принести першу перемогу ”Ворсклі” в 2010 році. Але…

Отже, ”Ворскла” допомагає ”Кривбасу” наблизитися до першої ліги. Хоча нічия ще залишає команді Юрія Максимова шанс на боротьбу, але з кожним туром ці шанси ставатимуть все примарнішими. Щодо ”Ворскли”, то у другому таймі було хоч щось схоже на ФУТБОЛ. І якби не невдало виконане пенальті Цуррі, наші цілком могли б сподіватися на перемогу, яку заслужили. Але чи ”Ворскла” виліковується, покаже наступний матч із ”Іллічівецем”. Зачекаємо!

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода