- 08-08-2021, 11:08 - admin 1991

“Ворскла” громить “Львів”

Полтавці несподівано легко розбираються з командою Анатолія Безсмертного.
“Ворскла” громить “Львів”

“Ворскла” (Полтава) – ПФК “Львів” 4:1 (3:0)

Протокол матчу

Через специфіку календаря «Ворскла» усі матчі трьох стартових турів нового чемпіонату проводила вдома. У попередніх двох команда Юрія Максимова зіграла внічию з «Дніпром-1» і перемогла львівський «Рух». Третім суперником став ще один львівський клуб – ПФК «Львів».

Гості, хоч і програли в попередньому турі донецькому «Шахтарю» з рахунком 0:3, до першого пропущеного голу на 73-й хвилині виглядали дуже пристойно. Тому спрогнозувати перед матчем у Полтаві, що він завершиться розгромом ПФК «Львів» було складно. Але сталося саме так.

Долю гри було вирішено в першому таймі. Дуже допоміг «Ворсклі» швидкий гол. Вже на 3-й хвилині полтавцям вдалася хороша атака правим флангом. Скляр обігрався з Тіллем і запустив далі Пердуту. Ігор швидко оцінив ситуацію й виконав свій фірмовий навіс до штрафного майданчика на Кане. Малійський легіонер полтавців пробив зльоту в ближню «дев’ятку» – 1:0.

Львів’яни могли зрівняти рахунок на 10-й хвилині. Це Ернест замикав дальню стійку після подачі з кутового ударом головою. Ближній кут надійно закрив Олександр Скляр, від ноги якого м’яч відлетів на кутовий. А вже за хвилину ворскляни забили вдруге. Костик недалеко вибив м’яча від власних воріт у зону, де перебував один Кане. Ібрахім головою відпасував уперед на Степанюка. Нападник побачив ривок партнера й віддав на хід Тіллю. Романчук своїм підкатом, як здавалося, врятував ситуацію, однак Тілль дограв епізод до кінця, зумів на мить випередити Костика й проштовхнув м’яча в ворота – 2:0. Так Олів’є відзначив День народження свого маленького сина, якому виповнився один рік.

Остаточно суперника в нокаут «Ворскла» відправила на 38-й хвилині. Скляр продавив опонента в центральному колі й відпасував на Степанюка. Руслан віддав вправо на Тілля, після чого зробив ривок і отримав передачу у відповідь. Захисник львів’ян замість того, щоб зустрічати нападника, почав для чогось вгадувати його наміри і не вгадав. Степанюк опинився сам перед воротами і з п’ятнадцяти метрів «розстріляв» Костика – 3:0.

Початок другого тайму був багатообіцяючим для львів’ян. Якімець завершив свій сольний прохід ударом у поперечину. Але на цьому атакуючий порив гостей згас. Полтавці ж остаточно заспокоїли гру на 70-й хвилині, коли спрацювала домашня заготовка від Тілля й Степанюка. Олів’є виконав м’яке закидання зі штрафного, а Руслан ударом в дотик вразив дальній кут воріт.

Результат для гостей за чотири хвилини до кінця матчу трішки покращив Олексій Довгий. Колишній ворсклянин, як і навесні, знову забив Дмитру Різнику. Цього разу ударом в нижній кут з вісімнадцяти метрів.

Цей гол став слабкою втіхою для Анатолія Безсмертного. Тренер львів’ян після матчу всю вину за поразку взяв на себе. Юрій Максимов пропущений гол пояснив слабкою лавою запасних і висловив незадоволення роботою Есеоли. Схоже, у найближчих матчах всі надії «Ворскли» в атаці будуть пов’язані лише з Русланом Степанюком.

Олександр Данник  

Фото УПЛ

Погода