Останні новини - 13-07-2013, 10:07 - sasa 231

Ворскла і Карпати завтра відкриють всі свої карти

Ворскла і Карпати завтра відкриють всі свої карти

Карпати – Ворскла
14 липня. Львів. Стадіон Україна. Початок о 17.30.
Пряма трансляція на каналі 2+2
Арбітр: Сергій Березка (Київ).
Прогноз ― 2:1

Ну ось і минуло коротке українське міжсезоння і на старті вже новий футбольний сезон. Час експериментів вже минув, спаринги змінюють офіційні матчі. Хоча, якщо зважити на слова старшого тренера команди Василя Сачка, що перед Ворсклою не стоїть конкретної задачі на сезон, можна припустити, що експерименти триватимуть і з початком чемпіонату.

По-суті, у Львові, Ворскла вперше покаже себе широкому загалу уболівальників і спеціалістам. Не виключено, що усі три новачки завтра з\’являться у стартовому складі ворсклян. Принаймні поява двох українців ― Дедечка та Міщенка майже не викликає сумнівів. Обидва пройшли з командою усі словенські збори і проявили себе з найкращого боку. Міщенко навіть став кращим бомбардиром Ворскли на зборах. А ось третій новачок ― таємничий румун Васіляке, поява якого у команді взагалі виглядає досить дивним, не виключено почне матч на лаві запасних. Взагалі цікаво б було почути з вуст тренерів, за які такі заслуги і чим саме здивував Васіялке, якому 14 вересня виповниться 30 років? Вік для футболіста доволі солідний, а зваживши на те, що за свою кар\’єру Чіпріан встиг пограли лише у румунському чемпіонаті, та й то в далеко не найсильніших командах, викликає лише подив такий трансфер. Можливо, якраз Ворскла і стане зірковим часом для румунського півзахисника? Хотілося б у це вірити.

У Львові на гру з Карпатами команду виведе Анатолій Момот, але фактично Ворсклою керує Василь Сачко, якому ще тільки доведеться здобути тренерську освіту, а головне такий необхідний в УПЛ PRO-диплом, без якого офіційно працювати на тренерському містку не можна. Тому доки Василь Вікторович і керівництво клубу шукатимуть шляхи, як здобути таку необхідеу \”корочку\”, Ворсклою де-юре керуватиме Момот, якому вже не звикати бути біля керма ворсклян.

Суперник ворсклян ― Карпати у міжсезоння зазнали суттєвіших змін. До традиційної частої зміни тренерів додалися ще й кадрові проблеми. Головним тренером став Олександр Севідов, а ось склад команди довелося суттєво \”перепотрошити\”. Справа у тому, що керівництво клубу помітно \”обрізало\” зарплати футболістам. Звичайно, у такій ситуації багато хто з ветеранів клубу не погодився грати за меншу платню, тому усі незгодні були виставлені на трансфер і переведені до дублю. Однак кадровий брак вирішено було \”залатати\” за рахунок колишніх футболістів Кривбасу. А взагалі, менше ніж за добу до матчу, практично не можливо спрогнозувати стартовий склад господарів, і ще важче вгадати підсумковий результат.

Минулого сезону команди обмінялися домашніми перемогами. У Полтаві перемогу здобула Ворскла ― 3:1. Цікаво, що це була перша і вона ж остання перемога Вадима Євтушенка на чолі полтавського клубу. А у Львові Карпати взяли впевнений реванш ― 2:0. І цим матчем команди закрили футбольну програму 2012 року. А як буде цього разу? Чекати вже залишилося недовго…

 

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода