- 23-09-2015, 10:09 - sasa 159

\”Ворскла\” і \”Кремінь\” стартували у вищій лізі чемпіонату ДЮФЛ України

\”Ворскла\” і \”Кремінь\” стартували у вищій лізі чемпіонату ДЮФЛ України

Уже відбулися два тури чемпіонату ДЮФЛ (Дитячо-юнацької футбольної ліги) України 2015-2016 років, в якому серед команд вищої ліги стартували \”Ворскла\” (Полтава) і \”Кремінь\” (Кременчук). Ці команди протягом останніх років систематично виходили до плей-офф та виборювали нагороди але у першій лізі, а тепер – дебютували у вищій.

На відміну від першої ліги – у ній кожна команда грає двома складами (до 15 і до 17 років), у вищій лізі кожна команда грає аж чотирма віковими складами (до 14, до 15, до 16 і до 17 років). У цьогорічний вищій лізі чемпіонату ДЮФЛ – 4 групи. \”Ворскла\” і \”Кремінь\” виступають у групі 2, в якій також грають: \”Динамо\” (Київ), \”Дніпро\” (Дніпропетровськ), \”Шахтар\” (Донецьк), \”Металіст\” (Харків), УФК (Дніпропетровськ), УФК (Харків), \”Моноліт\” (Київ), \”Дніпро-80\” (Черкаси).

Серед юнаків до 17 років у першому турі \”Ворскла\” на своєму полі зіграла внічию з \”Кременем\” – 0:0, у другому турі \”Кремінь\” удома програв \”Динамо\” (Київ) – 0:5, а \”Ворскла\” у Києві перемогла \”Моноліт\” – 3:1.

Серед юнаків до 16 років у першому турі \”Кремінь\” у Кременчуці зіграв унічию з \”Ворсклою\” – 0:0, у другому турі \”Ворскла\” в Полтаві перемогла \”Моноліт\” (Київ) – 3:0, а \”Кремінь\” у Києві зіграв унічию з \”Динамо\” – 1:1.

Серед юнаків до 15 років у першому турі \”Ворскла\” у Полтаві програла \”Кременю\” – 1:2, у другому турі \”Ворскла\” у Києві перемогла \”Моноліт\” – 4:0, а \”Кремінь\” у Кременчуці програв \”Динамо\” (Київ) – 0:7.

Серед юнаків до 14 років у першому турі \”Кремінь\” удома переміг \”Ворсклу\” – 1:0, у другому турі \”Ворскла\” в Полтаві перемогла \”Моноліт\” (Київ) – 4:0, а \”Кремінь\” у Києві програв \”Динамо\” – 1:5.

У Першій лізі чемпіонату ДЮФЛ України (тут – 8 груп) – у групі 2 – виступають \”Молодь\” (Полтава) і \”Гірник-Спорт\” (Комсомольськ). Після двох турів серед юнаків до 17 років \”Гірник-Спорт\” лідирує у групі 2, комсомольчани перемогли ДЮСШ-9 (Харків) – 4:2 і ДЮСШ-12 (Дніпропетровськ) – 4:1. Полтавська \”Молодь\” перемогла ДЮСШ-12 (Дніпропетровськ) – 4:0 і програла у Дніпродзержинську \”Сталі\” – 1:3.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода