Матчі - 29-07-2019, 03:07 - admin 932

«Ворскла» мінімально поступається «Зорі»

Пропустивши «швидкий» гол, полтавці так і не змогли відігратися.
«Ворскла» мінімально поступається «Зорі»

Нинішнє міжсезоння для «Ворскли» пройшло під знаком чи не найслабшої трансферної кампанії за всю історію виступів команди в елітному дивізіоні українського футболу.

«Ворсклу» залишило багато футболістів. Деякі з них, як, наприклад, В’ячеслав Шарпар, були системоутворюючими виконавцями. На зміну їм не прийшов поки ніхто. Найсумніша ситуація в центрі захисту. Втрата Чижова, Даллку та Гіоргадзе знову ж не компенсована абсолютно ніяк. Трохи покращити ситуацію міг перехід до «Ворскли» Івана Зотька. Але рівень гравця, який провів з командою майже увесь підготовчий період, нібито, не влаштував тренерський штаб. Тому Віталію Косовському на перший офіційний матч нового сезону довелося «ліпити» склад з добре відомих полтавським уболівальникам гравців.

Початок матчу проти «Зорі» видався для ворсклян провальним. Вже на 2-й хвилині втрата концентрації оборонцями полтавців біля власних воріт дала змогу Лєднєву пробити по воротах з меж штрафного майданчика. Ткаченко міг брати цей удар, але не виручив… Досить швидко луганчани отримала те, що їм було необхідно після матчу Ліги Європи. Тепер «Зоря»  могла діяти спокійніше й більше уваги приділяти обороні власних воріт.

Після пропущеного голу «Ворскла» спробувала перехопити ініціативу. Активністю на лівому фланзі вирізнялася зв’язка Кане-Артур. Саме там спостерігалася найбільша активність. Після передач з лівого флангу двічі з перспективних позицій головою пробивав Коломоєць. В обох випадках удари були заслабкими і ніякої небезпеки для Шевченка не становили. Ще одного разу небезпечно зі штрафного пробивав Васін – воротар знову зіграв надійно.

Після перерви підопічні Косовського робили все, щоб відігратися. І два рази були дуже близькі до цього. Але і Габелку, який пробивав по воротам у падінні головою після подачі з кутового, і Коломойцю, який виходив сам на сам з Шевченком, бракувало влучності.

У цілому нічийна гра завершилася перемогою «Зорі», яка набрала свої перші очки в  чемпіонаті. На перші ж очки «Ворскли» полтавським уболівальникам доведеться зачекати як мінімум до матчу в Чернігові з «Десною».

«Ворскла» – «Зоря» 0:1 (0:1)

«Ворскла»: Ткаченко, Пердута, Чеснаков, Мартиненко, Кане, Артур (Челядін, 90), Скляр (Шехіч, 72), Петровіч, Габелок,  Васін (Ребенок, 83), Коломоєць.

«Зоря»: Шевченко, Тимчик, Вернидуб, Абу (Чеберко, 86), Михайличенко, Арвеладзе, Кочергін, Лєднєв (Чайковський, 90), Хомченовський, Будківський, Громов (Луньов, 82)

Гол: Лєднєв (2).

Попереджені: Габелок (14), Коломоєць (55), Шехіч (87) – Михайличенко (5), Будківський (9), Вернидуб (15), Хомченовський (49), Лєднєв (67).

Олександр Данник

Фото: vorskla.com.ua

Погода