Матчі - 21-09-2013, 08:09 - sasa 193

Ворскла не пройшла випробування Донбас Ареною

Ворскла не пройшла випробування Донбас Ареною

Полтавська команда вперше в цьому сезоні програла на виїзді, перервала свою 11 матчеву забивну серію, а Василь Сачко вперше програв з великим рахунком

 

Шахтар – Ворскла – 3:0

Протокол

Футболісти Шахтаря виходили на матч з Ворсклою, вже знаючи про перемогу Металіста . Відставання від лідера чемпіонату збільшилася до семи очок, відповідно права на помилку у команди Луческу не було. До того, ж цього дня свій день народження святкував президент Шахтаря Рінат Ахметов.

Стартовий відрізок зустрічі вийшов яскравим. Шахтар помітно додав у командному русі в порівнянні з попередніми матчами чемпіонату. Шахтар володів територією і візуально контролював ситуацію на полі, проте Ворскла не збиралася здаватися на милість фавориту і вже на перших хвилинах показала зуби. Оскал вийшов що треба. Дедечко ледь не шокував Пятова, несподівано для голкіпера пробивши зі штрафного. На допомогу господарям прийшла удача. Посміхнулася фортуна Шахтарю і після удару головою Ребенка, Павло замикав навіс Маркоскі, – м\’яч посвистів у лічених сантиметрах від дальньої штанги. Пятов був уже в ролі статиста.

Здавалося, що перший тайм неминуче завершиться нульовою нічиєю, коли стався гол. Гол ефектний і важливий. Після довгої діагоналі зі своєї половини поля Бернард чудово обробив м\’яч, на прийомі посадивши на газон одного захисника. Потім дорогий бразилець легко пішов від другого оборонця і відкотив м\’яч під удар Феррейрі. Факундо з лінії штрафного чітко пробив у кут воріт. 1:0 – і над Донбас Ареною звучить композиція «Happy Birthday to You» , присвячена імениннику Рінату Ахметрову.

Гол наклав свій відбиток на гру. Не можна сказати, що Ворскла раптом почала розкриватися. Ні. Ворскляни виглядали все також зібрано, але взяття воріт Непогодова немов окрилило господарів. Ще до перерви Шахтар міг збільшувати перевагу в рахунку, але Факундо знову не дотягнувся до м\’яча.

Що не вдалося Феррейрі, то на початку другої половини зустрічі зробив Хюбшман. Томаш отримав м\’яч від Фреда метрах в 25 -ти від воріт і, недовго думаючи, пробив, м\’яч по невимовній траєкторії влетів точно в дальній верхній кут. 2:0 – на цьому гру можна було закінчувати.

Футболісти Ворскли опустили руки – більше глядачі не побачили ні пресингу у виконанні гостей, ні атак. Шахтар міцно тримав нитки гри в своїх руках, і тільки форс-мажор міг змусити підопічних Луческу їх випустити. Однак і форсувати події на полі ніхто не поспішав.

За чверть години до фінального свистка Ворскла спробувала зібратися з духом і організувати фінальний штурм, але донеччани швидко заспокоїли суперника. Спочатку Тейшейра вдалося не реалізувати пенальті, призначений за фол проти Едуардо. Але всього через хвилину Алекс виправився. Він увірвався в штрафну і зряче пробив у дальній кут. Непогодов у черговий раз виручив гостей, але першим на відскоку виявився Фернандо – 3:0.

До фінального свистка був ще шикарний удар Міщенко, але м\’яч потрапив у поперечину – уникнути розгрому підопічним Сачко не вдалося. Ворскла можна сказати не пройшла випробування Донбас Ареною. За тиждень на біло-зелених чекає домашній іспит проти столичного Динамо. Випробування команди на міцність триває…

Погода