Останні новини - 29-12-2013, 12:12 - sasa 261

Ворскла обирає Коноплянку

Ворскла обирає Коноплянку

Відбулося традиційне опитування газети Команда на визначення кращого гравця року

У голосуванні брали участь 15 команд української Прем\’єр-ліги (15 футболістів та головний тренер, донецький Шахтар сьомий рік поспіль відмовився від опитування). За результатами опитування визначено 33 футболіста 2013 року та кращий футболіст року, що минає.

Загалом в опитуванні взяли участь 225 футболістів і 15 головних тренерів. У своїх анкетах вони назвали 76 виконавців.

Згідно з результатами опитування, найкращим гравцем української ліги за підсумками 2013 став Євген Коноплянка, який набрав 378 балів. Друге місце з відчутним відставанням від переможця посів нападник київського Динамо – Андрій Ярмоленко (245 балів), слідом розташувався нападник харківського Металіста Марко Девіч (132 бали), а замкнули п\’ятірку лідерів Роман Зозуля (Дніпро, 114 балів) і Даріо Срна (Шахтар, 72 бали).

Символічна збірна чемпіонату України за підсумками опитування має такий вигляд: Пятов, Кучер, Хачеріді, Срна, Ротань, Тейшейра, Соса, Коноплянка, Ярмоленко, Девіч, Зозуля.

Вибір ворсклян теж випав на нападника дніпропетровського Дніпра. Його на перше місце поставило 9 футболістів біло-зелених та наставник Ворскли Василь Сачко. Цікаво, що ворскляни називали і своїх партнерів по команді. Зокрема, Сачко поставив на 2-3 позицію після Коноплянки Дедечка та Даллку відповідно, а Артем Громов взагалі до своєї трійки включив виключно ворсклян: Сапая, Пердуту та Міщенка. Крім того, Євген Ткачук в своїй трійці включив Ігоря Пердуту. А ось в загальному заліку жодному футболісту Ворскли не вдалося потрапити навіть до 20 кращих.

 

\"Ворскла

 

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода