Матчі - 20-11-2022, 04:11 - admin 12090

«Ворскла» перемагає «Колос»

Полтавці вивозять з Ковалівки три очки завдяки голам Сефері й Степанюка.
«Ворскла» перемагає «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – «Ворскла» (Полтава) 1:2 (1:1)

Протокол матчу.

Після хорошого другого тайму проти «Дніпра-1» «Ворскла» не те, щоб повністю реабілітувалася за в цілому невиразне перше коло, але дала надію на те, що свою гру й оптимальний склад команда знайшла й далі піде лише позитивна динаміка.

До кінця першого кола в підопічних Віктора Скрипника лишалося два матчі. І якщо «Шахтар» у будь-якому стані залишається «Шахтарем» й брати очки в нього складно, то ковалівський «Колос», навіть попри номінально гостьовий для «Ворскли» статус матчу, був полтавцям цілком по зубам.

Експерименти зі складом закінчилися

Поглянувши на стартовий склад, спіймав себе на думці, що ближче до кінця першого кола Віктор Скрипник більш-менш визначився з оптимальним складом. Накупивши влітку торбу легіонерів, тренерський штаб врешті прийшов до того, що більше двох гравців з іноземним паспортом у стартовому складі наразі не потрібно. А виходом на поле замість травмованого Олександра Скляра Євгена Павлюка, який у дублюючому складі грав переважно на позиції центрального захисника, Віктор Скрипник непрямо визнав, що трансфер Ардіта Толі був поспішним і, принаймні станом на зараз, помилковим. Є питання й по іншим легіонерам. Досі не зрозуміло, чим команді допомогли в першому колі Еннур Тотре та Родель Річардс. Бразильця Назаріо в справі поки побачити не довелося, тому поки можна зробити скидку на відносно молодий вік цього захисника й потенційну перспективу.

Краще розпочинає «Ворскла»

Дебют матчу був за «Ворсклою». Полтавці намагалися швидко рухати м’яч і непогано комбінували. Правда, в щось суттєве, крім удару в ствір воріт з середньої відстані в виконанні Бацули полтавцям це матеріалізувати не вдалося. «Колос» відповів дальнім ударом Богданова на 27-й хвилині. Різник не ризикнув забирати м’яча намертво й відбив його в бік від воріт.

Гол же прийшов тоді, коли гра вирівнялася. На 30-й хвилині захисникам господарів вдалося перервати пас з правого флангу в воротарський майданчик від Пердути. Першим на підбиранні був Челядін, який відпасував вправо на Сефері, а вже нападник ворсклян холоднокровно й без шансів для Волинця «поклав» м’яча в нижній кут прямо під стійку – 0:1!

До кінця тайму команди ще встигли обмінятися дальніми ударами. Менш небезпечним був постріл Юрченка на 37-й хвилині – Волинець на місці. А вже через дві хвилини Різник свою команду врятувати не міг. Тут на допомогу «Ворсклі» прийшла поперечина.

«Злий геній» Безбородько й трохи фарту в кінці матчу

Після перерви «Колос» активізувався – у плани ковалівської команди явно не входило програвати вдома. На 64-й хвилині Безбородьку вдалося «прослизнути» між Зайковим та Яворським, й вискочити сам на сам з Різником. Програвши позиційно, Яворський трохи притримав нападника – пенальті. Нагадаємо, що цей чемпіонат Безбородько розпочинав у складі «Зорі» й у першому турі забив «Ворсклі» двічі. Міг і ще раз, але пенальті виконував капітан ковалівців Мілько. До речі, колишній гравець полтавської команди. Різник почав вгадувати й упав у протилежний кут від того, в який полетів м’яч – 1:1.

До честі «Ворскли», відреагувала на пропущений м’яч вона оперативно. Підопічні Скрипника «відсунули» гру від власних воріт і при можливості атакували.

Вирішальний гол було забито на 80-й хвилині. Пердута виконав довгу передачу зі свої половини поля, Челядін виграв забігання в Гончаренка, після чого дотягнув м’яча майже до лицевої лінії й виконав простріл вздовж воріт. Волинець вийшов на перехоплення й зіграв не те, щоб геть погано. Воротар відкидав «кулястого» в бік від воріт і тут спрацювало гольове чуття Руслана Степанюка. Нападник полтавців забивав у порожні ворота – 1:2.

Ярослав Вишняк спробував врятувати гру, випустивши на поле «свіжих» гравців атаки Ісаєнка та Попова. Власне, саме Попов мав нагоду для того, щоб врятувати свою команду. На 82-й хвилині нападник пробивав з лінії штрафного майданчика – несильно й прямо по центру. Дмитру Різнику таким ударом не забити.

1:2 – трудова перемога «Ворскли». За кілька днів полтавська команда зіграє завершальний матч першого кола проти донецького «Шахтаря».

Олександр Данник  

Фото – УПЛ

Погода