Новини - 19-02-2023, 11:02 - admin 7068

«Ворскла» – переможець Winter Cup-2023

Полтавська «Ворскла» в Туреччині продовжує підготовку до другого кола чемпіонату. В рамках цієї підготовки підопічні Віктора Скрипника взяли участь у турнірі Winter Cup.
«Ворскла» – переможець Winter Cup-2023

Турнір носив неофіційний характер, проте, якщо вибирати між звичайними товариськими зустрічами й зустрічами, які мають хоч якесь турнірне значення, то другий варіант є більш привабливим.

По ходу Winter Cup «Ворскла» провела три матчі. Спочатку перемогла 3:2 естонську «Левадію». Голами відзначилися Руслан Степанюк, Сефері та ще один гол суперники забили у власні ворота. Потім була нульова нічия в основний час з рівненським «Вересом» і перемога в серії післяматчевих пенальті. І, насамкінець, наші хлопці зіграли в результативну нічию з житомирським «Поліссям» (голи – Сефері й Феліпе) та знову витягли щасливий квиток у серії післяматчевих пенальті. Ця перемога дозволила «Ворсклі» стати переможцем турніру.

Команда знову перебудовується

Сама по собі перемога в турнірі приємна, проте роботи в тренерського штабу ще достатньо. Віктор Скрипник опинився хоч і не в такій ситуації, як влітку, коли йому довелося будувати нову команду. Однак становлення колективу буде продовжуватися. Поки «Ворскла» зберігає новачків першого кола – Сефері, Феліпе, Кравця та Юрченка. А ситуативні пробоїни в складі намагається «залатати» за рахунок бразильців Раміреса та Лопеса. Додати варіативності в атаці може повернення Ібрахіма Кане. За словами Олега Лисака, сам гравець не проти повернутися в Полтаву. Втім, наразі існують якісь проблеми й у тренувальному таборі команди малійця поки немає.

Головна проблема – воротарська

Головною втратою цього міжсезоння для «Ворскли» можна вважати воротаря Дмитра Різника. Вихованець клубу заслужив на те, щоб спробувати себе на більш високому рівні, тому перехід до донецького «Шахтаря» може стати для Дмитра хорошою сходинкою для подальшого кар’єрного зростання. Фінансові деталі трансферу офіційно не розголошуються, але, за чутками, перехід Різника – це найдорожчий трансфер в історії полтавського клубу.

Після того, як Дмитро залишив команду, «Ворскла» залишилася з молодими воротарями – Павлом Ісенком та Олександром Домолегою. На турнірі Winter Cup основним був Ісенко й матчі показали, що прямо зараз Павло поки не може повноцінно замінити Різника. Ісенко підтвердив свою кваліфікацію в серії післяматчевих пенальті. У грі ж залишаються моменти, над якими потрібно працювати.

Чи буде тренерський штаб довіряти молодому голкіперу, чи шукатиме на позицію «першого номера» когось більш досвідченого? На наш погляд, у другому колі варто довіритися Ісенку. Нинішній сезон для «Ворскли» проходить під знаком перебудови й саме зараз хороший момент для того, щоб давати шанс своїм вихованцям.

У будь-якому разі спостерігати за «Ворсклою» Віктора Скрипника буде цікаво. До кінця сезону має вималюватися «кістяк» команди, який стане основним на наступні кілька років.

Погода