- 29-03-2014, 06:03 - sasa 181

Ворскла перериває свою безвиграшну серію

Ворскла перериває свою безвиграшну серію

Ворскла перервала свою семиматчеву безвиграшну серію, перемігши вдома Говерлу.

 

Ворскла – Говерла – 3:1

Протокол

 

Нарешті перервалася серія полтавчан без перемог. Допомогла в цьому \”Ворсклі\” \”Говерла\”.

В Полтаві у день матчу суттєво похолодало. Можливо, разом з сильним вітром, це було одним із чинників досить сумбурної гри у першому таймі. Команди більше боролися самі з собою. Хороша фізична підготовка дозволяла футболістам обох команд активно вмикати пресинг і змушувати помилятися суперника.

Першими у цьому поєдинку помилок перевагу здобули господарі. Акакпо замість того, щоб перехопити м’яч на другому поверсі, подовжив пас на хід Турсунову. Уоллас намагався виправити колегу, але не встиг – Санжар чітко пробив повз Надя. До голу шанс відкрити рахунок мав Пердута, але неробочою лівою ногою відправив кулю трішки вище дев’ятки з хорошої позиції. Кінець тайму привернув увагу невеликою сутичкою, коли Ткачук заступився за збитого Турсунова. Обійшлося попередженнями.

Загалом тайм пройшов під знаком браку і непоступливої боротьби. Можна відзначити активність Громова, але Артему не вистачало хорошого останнього удару. Більшість атак розпочинав Дедечко, якого так не вистачало у попередній грі. Трішки в тіні перебували гравці атакувального плану полтавчан. Багато помилявся Сапай, який відверто запоров у простих ситуаціях перспективні атаки, при цьому ледве втримуючи опонента, яким був Буяльський.

На другий тайм команди вийшли із тренерськими корективами, адже продовжувати таку гру не було у планах ні Сачка, ні Грозного. Швидше до зміни напрямку вітру призвичаїлися гості. Малоперспективний навіс Нікулае у штрафний майданчик полтавчан мав легко перериватися Сапаєм. Натомість Вадим дозволив виграти супернику позицію і не зміг заблокувати легенький удар, який виявився несподіванкою для голкіпера, що не чекав такого \”подарунка\” від захисника. М’яч, немов знущаючись, повільно застрибнув у сітку.

\”Ворскла\” кілька хвилин приходила до тями, а потім ввімкнула свої швидкості. Якщо до цього насичений центр поля \”Говерли\” в’язав атакуючі сили ворсклян, то тепер зупинити господарів було дуже важко.

Пердута видав передачу-цукерочку на Міщенка, а Олег у дотик виводить свою команду вперед. Він же поставив крапку в матчі, реалізувавши вихід сам-на-сам після зручного пасу Яховіча. 3:1 – у Полтаві знову несміливо заговорили про єврокубки.

Віталій Сонікссон

Погода