Матчі - 21-09-2018, 12:09 - admin 755

«Ворскла» поступається «Арсеналу» в Лондоні

На чотири точних удари суперника полтавці відповіли лише двома.
«Ворскла» поступається «Арсеналу» в Лондоні

Дочекалися! Полтавська «Ворскла» вдруге в своїй історії стартувала в груповому раунді Ліги Європи. У першому матчі нашій команді протистояв фаворит групи лондонський «Арсенал».

Про незначну серйозність ставлення “канонірів” до полтавських гостей свідчило два фактори: напівпорожні трибуни «Емірейтс» й склад, який випустив на поле Унаї Емері. Тренер залишив на лаві запасних Бельєріна, Ляказетта й Озіла. А Чех і зовсім не потрапив до заявки.

Тим не менше, розпочали матч лондонці як і належить фавориту. Швидко взяли під контроль м’яч і почали плести мереживо комбінацій біля воріт Шуста. При цьому гравці «Арсенала» нікуди не поспішали, ніби розуміючи свою перевагу й те, що гол від них нікуди не подінеться. «Ворскла» ж нечасто переходила центральну частину поля і коли випадала чи не найменша нагода пробити – робила це. Але постріл Кулача був дуже неточним, а удар Ребенка – заслабким для Лено.

На 31-й хвилині полтавці чи не вперше вийшли в контратаку великими силами. Прохід по правому флангу Кобахідзе по логіці мав завершуватися прострілом до воротарського майданчика, але Сандро вирішив зіграти хитріше й віддав пас трохи назад на Кравченка. Дмитро міг пробивати, але вирішив пропустити м’яча на Шарпара. У результаті перехоплення здійснив Мхітарян й за кільканадцять секунд рахунок було відкрито. Це Обамеянг спокійно переграв воротаря ворсклян після пасу Івобі.

Гол абсолютно ніяк не вплинув на малюнок гри. Вибухнув «Арсенал» лише в кінці першого тайму. Спочатку Обамеянг, виконуючи удар на техніку, поцілив у зовнішню сторону правої стійки, а потім Шуст у красивому стрибку відбив удар під поперечку в виконанні Мхітаряна.

Початок другого тайму остаточно поховав будь-яку інтригу в матчі. При цьому «Арсеналу» для вирішення долі зустрічі не доводилося вмикати якихось надвисоких швидкостей чи пресингу. Далася взнаки більш висока індивідуальна майстерність лондонців. На 49-й хвилині Чеснаков не встежив за Уелбеком і нападник «Арсенала» з близької відстані ударом головою спокійно переграв Шуста. Через сім хвилин дубль оформив Обамеянг. Останній свій гол у цьому матчі підопічні Унаї Емері забили на 73-й хвилині. Це Озіл з близької відстані вразив ворота, які за мить до цього залишив Шуст. На жаль, захисники не встигли підстрахувати свого воротаря.

У цей момент подумалося, що гра є повною копією гри з «Бенфікою» дев’ятирічної давнини. Непогані перші тридцять хвилин, необов’язковий гол у першому таймі й повністю провальний другий. Але, до честі підопічних Василя Сачка, вони не опустили руки й до кінця матчу змогли відіграти два голи. На 75-й хвилині Чеснаков обікрав Ліхштайнера й відмінним ударом «розмочив» рахунок. А на останній доданій до основного часу матчу хвилині свій гол забив В’ячеслав Шарпар, скориставшись хорошим пасом Ребенка.

У підсумку маємо поразку з рахунком 2:4. З урахуванням того, як розвивалася гра – не найгірший результат. На очки з фаворитом групи ще й на його полі розраховувати було важко. Головні ж свої матчі в Європі «Ворскла» зіграє пізніше.

«Арсенал» (Лондон, Англія) – «Ворскла» (Полтава, Україна) – 4:2

«Арсенал»: Лено, Папастопулос, Холдінг, Монреаль, Ліхштайнер, Ель-Нені, Лукас Торрерйра (Гендузі, 57), Івоби (Сміт-Роу, 71), Мхітарян, Уелбек, Обамеянг (Озіл, 57).

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку, Чеснаков, Артур, Кобахідзе (Сергійчук, 76), Кравченко (Скляр, 70), Шарпар, Ребенок, Кулач (Карека, 74), Коломоєць.

Голи: Обамеянг (31, 56), Уелбек (49), Озіл (73) – Чеснаков (75), Шарпар (90+4).

Попередження: Шарпар (19).

Олександр Данник

Погода