Матчі - 02-12-2020, 07:12 - admin 3567

«Ворскла» припиняє боротьбу в Кубку України

Після фіналу минулого сезону "Ворскла" завершує кубковий похід на стадії 1/8.
«Ворскла» припиняє боротьбу в Кубку України

“Агробізнес” (Волочиськ) – “Ворскла” (Полтава) 1:0 (1:0)

Протокол матчу

Порядок б’є… У цьому місці хотілося в дусі старої футбольної аксіоми написати «клас», проте класу нинішній «Ворсклі» бракує. А перевершити лідера першої ліги в бажанні й самовіддачі цього вечора не вийшло.

У перші двадцять хвилин полтавці позначили свою перевагу в володінні м’ячем й провели пару небезпечних атак правим флангом. Одна з них закінчилася неточним ударом Давіда Пуцліна з хорошої позиції. «Агробізнес» відповів гостріше. Після помилки полтавського захисту нападник номінальних господарів виходив по центру воріт на Різника й міг забивати, однак удар прийшовся в голкіпера.

Сумувати гравцям «Агробізнесу» через нереалізований момент довелося недовго. На 25-й хвилині вони отримали право на штрафний в вісімнадцяти метрах від воріт. Руслан Черненко майстерно закрутив м’яча в ліву від Дмитра Різника «дев’ятку». Відчайдушний кидок воротаря не допоміг.

Ближче до кінця матчу майже з тієї ж позиції пробивала штрафний «Ворскла». Артем Челядін вдарив прямо по центру воріт і Олег Мозіль спокійно м’яча забрав. Думаю, мало хто з уболівальників пригадає, коли гравець нашої команди востаннє забивав прямим ударом зі штрафного в «дев’ятку». Якщо відкинути гол Сергія Яворського «Колосу», то й після розіграшу кутового «Ворскла» забивала давно. Хороша реалізація стандартних положень є однією з ознак класної команди. На жаль, полтавці у цьому компоненті поки пасуть задніх.

Навіть пенальті, які після приходу в команду Дениса Васіна реалізовувалися без проблем, тепер не допомагають. У матчі проти ПФК «Львів» одинадцятиметровий не реалізував Ібрахім Кане, а на останній хвилині першого тайму свою дуель воротарю «Агробізнесу» програв і Васін.

У решту часу «Ворсклі» було важко на засніженому полі пройти оборону суперника. Олександр Чижевський привіз до Полтави дуже організовану команду, яка заслужено лідирує в першій лізі. Навіть виграючи 1:0, в другому таймі «Агробізнес» постійно намагався виходити в контратаки, які підтримували по два-три гравці. В одному з моментів хлопці з Волочиська не реалізували чистий вихід сам на сам з воротарем, чим викликали негативні емоції свого тренера, які за кільканадцять хвилин змінилися на крики радості всієї команди. Міг зіпсувати свято суперникам Щербак. У доданий час Дмитро добре знайшов момент у штрафному майданчику й пробивав з близької відстані. Олег Мозіль і цього разу зіграв блискуче.

«Агробізнес» заслужено виходить до 1/4 фіналу Кубку України. «Ворскла» може зосередитися на чемпіонаті. У найближчі вихідні на команду чекає, можливо, найголовніший матч першого кола, в якому поступатися не можна. Від результату гри проти «Десни» багато в чому буде залежати, чи піде на зимову перерву наша команда на третьому місці. Тому полтавським футболістам треба швидко забути кубкову невдачу й налаштовуватися на наступного суперника.

Олександр Данник

Фото прес-служби ФК “Ворскла”

Погода