Останні новини - 29-10-2013, 08:10 - sasa 146

Ворскла – рекордсмен чемпіонатів України

Ворскла – рекордсмен чемпіонатів України

Полтавський клуб встановив унікальне досягнення

Автогол Онджея Мазуха на останніх хвилинах матчу Дніпро – Ворскла став не лише рятівним для біло-зелених, а й встановив рекорд в історії проведення чемпіонатів нашої країни. Третій тур поспіль суперники ворсклян забивають м’ячі у власні ворота, причому кожен з цих м’ячів ставав вирішальним і приносив очки у скарбничку підопічних Василя Сачка.

Почалося все з автоголу Аксьонова у позаминулому турі (Таврія – Ворскла – 0:1). У минулому турі невдалий рикошет від захисника Металурга Сахневича приніс ворсклянам ще три очки. І ось тепер Онджей Мазух знову, як і в минулому матчі у Дніпропетровську, відзначився голом у власні ворота.

Ще жодній команді не вдавалося зусиллями гравців команди-суперниці набирати очки три тури поспіль.

Тай взагалі за період проведення чемпіонатів України (з 1992 року) два тури поспіль у власні ворота забивали лише суперники луганської Зорі у сезоні 2011-2012 років. Тоді у п’ятому турі, завдяки автоголу Чечера у компенсований арбітром час, луганчани святкували перемогу над донецьким Металургом – 1 :0. А у наступному турі, незважаючи на допомогу з боку суперника (автогол Ощипка), Зоря програла у Львові місцевим Карпатам – 1:2.

Таким чином автогол дніпропетровця Мазуха встановив одразу два рекорди. Перший – у трьох турах поспіль гравці команди-суперниці вражають власні ворота у матчі з Ворсклою. І другий – три матчі поспіль вони стають не лише вирішальними у матчі, а й приносять супернику очки.

Володимир ХОМІЧ

Погода