Матчі - 27-11-2021, 09:11 - admin 6507

«Ворскла» розгромно програла битву. Але не війну?

Полтавці на виїзді поступаються прямому конкуренту з рахунком 1:5.
«Ворскла» розгромно програла битву. Але не війну?

“Дніпро-1” – “Ворскла” (Полтава) 5:1 (1:0)

Протокол матчу.

Від матчу в Дніпрі українські вболівальники чекали цікавого, непередбачуваного й принципового протистояння. Здавалося, що інакше в команд, які ділять між собою третє-четверте місця бути не може.

Насправді одна команда цього вечора була набагато кращою. Причому кращою абсолютно в усіх компонентах гри. І, на жаль, це була не «Ворскла». Першу «пробоїну» полтавці отримали перед матчем, коли на поле не зміг вийти Руслан Степанюк. А другу – вже на десятій секунді матчу. Після розіграшу з центра поля Нельсон виконав нехитре закидання вперед. Яворський м’яча необачно пропустив, Якубу не підстрахував, а Гуцуляк, спокійно увійшовши до штрафного майданчика, відрив рахунок – 1:0.

Власне, цей гол і задав тон тому, що відбувалося на полі в решту часу. «Дніпро-1» почув запах здобичі й міцно затис «Ворсклу» в своїх обіймах. Ще до перерви дубль міг оформити Довбик. Одного разу виручив Різник, а в другому моменті нападник не влучив у ворота з близької відстані. Марнували нагоди й інші гравці господарів.

У «Ворскли» запам’ятався удар головою в виконанні Тамма після розіграшу кутового – мимо. А також дальній неточний постріл Пешича. Проте на фоні того, що створили в першому таймі дніпряни, це був мізер. Захист же «Ворскли» тріщав по швам. Слабкою ланкою в ньому здавався Яворський, тому замість нього на поле після перерви вийшов Артем Челядін. Як виявилося, без досвідченого захисника оборона нашої команди розвалилася остаточно.

На 50-й хвилині Якубу необачно збиває на лінії штрафного майданчика Гуцуляка – пенальті. До м’яча підходить Довбик, але пробиває невдало, практично по центру і Різник м’яча відбиває. Здавалося, що цей момент має надихнути ворсклян. Насправді він ще більше розлютив підопічних Ігоря Йовічевіча. Через дві хвилини Довбик легко в верховій боротьбі «протискає» Чеснакова й ударом головою замикає подачу з лівого флангу.

Остаточно «Ворсклу» добив третій гол. Формально його «привіз» Дмитро Різник, який почав обігрувати двох гравців, помилився й дозволив Довбику забити в порожні ворота. З іншого боку, захисники під щільним пресингом суперників «загнали» свого воротаря у складне положення. На цьому гру було зроблено, хоча «Дніпро-1» не зупинявся й забив ще двічі зусиллями Піхальонка та Гуцуляка.

Від «сухої» ганьби «Ворсклу», яка догравала матч молодіжною атакою, врятував Данило Кравчук. Нападник, який вийшов на заміну, підкараулив помилку Ігнатенка й використав вихід сам на сам з Кожокару. На цьому команди і закінчили.

Більше про цю гру писати нічого не хочеться. Лише відмітимо, що в моменті, який призвів до одного з голів, пошкодження отримав Олівьє Тілль. Якщо він і Руслан Степанюк не поїдуть у Львів на матчі проти «Руха» й ПФК «Львів», то перспективи ворсклян на поповнення очкового багажу до кінця року будуть виглядати туманно.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба  ФК “Дніпро-1”

Погода